Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský bodoval v slovenskom súboji, Černák ho opustil v bolestiach. Z výhry sa tešili aj Ružička s Pospíšilom

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský zaznamenal v silvestrovskom programe zámorskej NHL jednu asistenciu, no jeho Montreal prehral na ľade Tampy Bay 3:4.

01.01.2024 07:01 , aktualizované: 08:18
833494492 Foto:
Slafkovský bojuje o puk s Kucherovom.
debata

Duel v drese domácich nedohral jeho krajan Erik Černák po tvrdom hite od Josha Andersona na začiatku druhej tretiny. Calgary v zostave s Adamom Ružičkom a Martinom Pospíšilom zdolalo Philadelphiu 4:3.

Montreal stratil v stretnutí s Tampou dvojgólový náskok, keď inkasoval štyrikrát za sebou. V 58. minúte ešte vykresal pre hostí nádej Nick Suzuki, ktorý sa po teči Slafkovského pred bránkou dostal k odrazenému puku a z uhla znížil na 3:4, no vyrovnať sa už Canadiens nepodarilo.

Slafkovský si pripísal trinásty bod v sezóne (4+9), odohral 20:42 min a mal jednu strelu. Černák strávil na ľade iba 6:39 min s mínusovým bodom, keďže v 25. minúte zostal za vlastnou bránkou otrasený po narazení od Andersona.

Ten dostal po skúmaní videa od rozhodcov dvojminútový trest a navyše aj päť minút za následnú bitku s Lukom Glendeningom, ktorý išiel Černáka okamžite „pomstiť“. Hviezdou domácich bol s gólom a asistenciou Nikita Kučerov, ktorý sa ako prvý v sezóne dostal cez 60-bodovú hranicu.

Montreal dosiahol kuriózny gól cez celé klzisko na 2:0 – po zákroku brankára hostí Sama Montembeaulta očakávali hráči Tampy prerušenie hry, no hvizd od rozhodcov neprišiel a Jonathan Kovacevic po rýchlom rozohraní trafil presne z vlastnej tretiny do opustenej bránky súpera, z ktorej Jonas Johansson na chvíľu vykorčuľoval.

Calgary rozhodlo o triumfe nad Philadelphiou tromi gólmi v tretej tretine, po dva body za gól a asistenciu si pripísali Dennis Gilbert i Blake Coleman.

Andrew Mangiapane mal tri asistencie. Slováci v tíme domácich nebodovali, Pospíšil odohral 9:16 min a mal jeden dvvojminútový trest, Ružička zakončil duel s minutážou 8:12 a jednou strelou na bránku.

Mason Marchment sa blysol hetrikom a asistenciou v drese Dallasu, ktorý deklasoval na svojom ľade Chicago 8:1. Tyler Seguin pridal tri body (1+2).

Päťbodový večer zažil premiérovo v kariére Warren Foegele, ktorý dvoma presnými zásahmi a tromi asistenciami výrazne prispel k víťazstvu Edmontonu v aréne Anaheimu 7:2.

Nemecký útočník Leon Draisaitl dosiahol gól a dve asistencie a „olejári“ vyhrali piaty duel v sérii, všetky na ľade súperov.

Marc-Andre Fleury je štvrtým brankárom, ktorý v základnej časti NHL odchytal aspoň 1000 zápasov. Jubilejný večer mu však pokazili hráči Winnipegu, ktorí na ľade jeho Minnesoty uspeli 3:2.

Bodovali tak už vo ôsmom dueli za sebou. Aspoň tisíc zápasov majú v NHL na konte spomedzi brankárov aj Martin Brodeur (1266), Roberto Luongo (1044) a Patrick Roy (1029).

Hráči San Jose prehrali ôsmy duel za sebou, keď na ľade Colorada podľahli 1:3. Nathan MacKinnon mal za domácich dve asistencie a šnúru zápasov s aspoň jedným bodom v domácich dueloch od začiatku sezóny natiahol už na číslo 19.

Tri kanadské body si pripísal Trent Frederic, ktorého Boston vyhral na ľade Detroitu 5:3. Americký hráč mal dva presné zásahy a pri víťaznom góle Jakea DeBruska asistoval spolu s Charliem McAvoyom, ten získal dokopy tri body (0+3).

Za domácich nebodoval Patrick Kane a jeho šnúra duelov so zápisom do štatistík sa skončila na čísle šesť.

„Toto bolo energické víťazstvo. Mali sme náročnú cestu, hrali sme včera večer, dnešný zápas sa začal o piatej. Myslím si však, že sme mali skvelú energiu. Je fajn, že sme to zvládli,“ povedal Frederic.

NHL – výsledky:
Minnesota – Winnipeg 2:3, Detroit – Boston 3:5, Ottawa – Buffalo 5:1, Pittsburgh – NY Islanders 3:1, Tampa Bay – Montreal 4:3 /Slafkovský za hostí 0+1/, Anaheim – Edmonton 2:7, Calgary -Philadelphia 4:3, Colorado – San Jose 3:1, Dallas – Chicago 8:1

Hviezdni mladíci, ktorých na MS juniorov neuvidíme Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Vo švédskom Göteborgu sú v plnom prúde...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Montreal #Tampa Bay #Erik Černák #Adam Ružička #Martin Pospíšil #Juraj Slafkovský