Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mal víťazný gól Ovečkina platiť? Niekto nechce, aby prekonal Gretzkého, zúria Rusi

V poslednej minúte zápasu NHL medzi Washingtonom Capitals a Nashvillom Predators strelil Alexander Ovečkin gól na 3:2 a vypredaná aréna burácala nadšením. No ich radosť netrvala dlho.

31.12.2023 10:06
Alexander Ovečkin Foto:
Alexandrovi Ovečkinovi sa nechcelo veriť, že mu neuznali gól v poslednej minúte riadneho hracieho času v zápase proti Nashvillu.
debata (21)

Dôležité víťazstvo, ktoré by pre Washington znamenalo ukončenie štvorzápasovej série prehier, sa však nekonalo. Napokon Capitals prehrali s Nashvillom 2:3 po nájazdoch.

Pri diskutabilnom zásahu, ktorý mohol byť pre Ovečkina ôsmym v prebiehajúcej sezóne, zasiahol videorozhodca a gól neuznal. Pozrite si video zo spomínaného gólu:

NHL vydala oficiálne stanovisko ohľadom zrušenia Rusovho gólu. Kontrolu situácie iniciovala video miestnosť rozhodcov v Toronte, pretože každý gól v poslednej minúte riadneho hracieho času alebo v predĺžení je automaticky kontrolovaný.

"Videozáznam ukázal, že Nic Dowd z Washingtonu zasahoval do bránkoviska Yaroslava Askarova chvíľu pred gólom Alexa Ovečkina. Podľa pravidla 69.3, ak útočiaci hráč iniciuje kontakt s brankárom, náhodný alebo iný, keď je brankár vo svojom bránkovisku, gól nebude uznaný,” uvádza sa v oficiálnom vyhlásení na webe NHL.

Neuznaný gól sa stal ústredným bodom zápasu a vyvolal vášnivé reakcie fanúšikov, ktorí dávali na sociálnych sieťach najavo svoju nedôveru a frustráciu.

Jakub Hujer Čítajte viac Švestičky a metelesku blesku. Na tanieri to mám odmalička, smeje sa útočník Hujer

„To je úplne strašné… Len dotknutie sa brankár nie je predsa zasahovanie do neho,“ napísal jeden z fanúšikovi na Twitteri. „Rozhodne nie. Nikto nevie, čo je zásah do brankára. Aj tak by strelu nezastavil,“ uviedol ďalší.

Namiesto dvoch tak zaznamenal Ovečkin v stretnutí len jeden gól, na konte ich má v kariére celkovo 829 a na rekord Wayna Gretzkého stráca 65 gólov. A práve naháňanie rekordu označili ruské médiá za možný dôvod zrušenia gólu.

„Rozhodnutie vyzeralo veľmi pochybne a preto sa dá ľahko uveriť konšpiračným teóriám. Niekto zjavne nechce, aby padol rekord Wayna Gretzkého,“ napísal Sport Express.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
21 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals