Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zranenie? Ani náhodou. Slafkovský prehovoril o tvrdom hite: Rozhodcovia ma bezdôvodne vyradili

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský úspešne prešiel testom na zistenie možného otrasu mozgu.

30.12.2023 13:52
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský nastúpi v noci na nedeľu na Floride v prvej formácii Montrealu už po jedenásty raz za sebou.
debata (4)

Devätnásťročný útočník Montrealu Canadiens, ktorého v noci na štvrtok atakoval v NHL Stefan Noesen z Caroliny, absolvoval piatkový tréning v plnej záťaži bez obmedzení.

Slafkovský musel prejsť protokolom na otras mozgu, keď nedohral záverečných päť minút zápasu proti Hurricanes (3:5).

„Najhoršie pre mňa bolo, že ma bezdôvodne vyradili z hry. Vynechal som dôležité minúty na konci zápasu, chcel som hrať,“ uviedol slovenský reprezentant pre portál Actual News Magazine a dodal: „Rozhodcovia mi povedali, že ma trafil do hrude, takže asi som bol pripravený hrať.“

Hokej SR20 MS do 20 rokov Čítajte viac The Hockey News o Slovákoch na MS: Táto štvorica robí na šampionáte veľké veci

Slafkovský by mal byť k dispozícii trénerovi Martinovi St. Louisovi na najbližší duel v noci na nedeľu na Floride. Jednotka minuloročného draftu nastúpi už v jedenástom stretnutí za sebou na pozícii pravého krídla elitného útoku „Habs“ po boku Nicka Suzukiho a Colea Caufielda.

Po 34 zápasoch má na konte 12 bodov za štyri góly a osem asistencií. „Od včera sme vedeli, že ráno naskočí na ľad. Bol to zákrok, ktorý sa snažíme eliminovať, ale hra je rýchla. Nie je možné to stopercentne odstrániť z NHL. Je to situácia, ktorá sa môže stať, no zároveň som rád, že ‚Slaf‘ je v poriadku,“ povedal kouč Montrealu.

msj hokej slovensko Čítajte viac Vezmite Slovákom mobily! Majster sveta radí, či majú proti USA taktizovať. Čo bude proti Američanom kľúčové?

Rozhodcovia hit na Slafkovského nepotrestali ani menším trestom, no St. Louis by ocenil, keby si situáciu pred definitívnym rozhodnutím pozreli na videu.

„Myslím si, že rozhodcovia by mali mať možnosť preskúmať zákrok. Stalo sa to veľmi rýchlo a nebol som si istý, čo som videl naživo. Pri opätovnom prehratí videa to uvidíte po jednom zábere. Rozhodcovia majú ťažkú prácu, musia rozhodnúť priamo na ľade a neobviňujem ich. V NHL sa už dobre obmedzujú zásahy do hlavy, ak sa vrátime o 15 alebo 20 rokov späť, diali sa takéto zákroky v každom zápase, a to nie iba raz.“

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Stefan Noesen