Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar je v novom drese ako vymenený, Anaheim zostrelil parádnym gólom! Úradoval aj Nemec, slovenský súboj pre Černáka

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel víťazným gólom a asistenciou k triumfu Seattlu na ľade Anaheimu 3:2. Slovenský útočník nastúpil v elitnom útoku Kraken a po štyroch dueloch od výmeny z Colorada má na konte štyri body (2+2).

24.12.2023 07:02 , aktualizované: 08:33
832062712 Foto:
Nemec bojuje o puk s Hymanom.
debata (1)

Obranca Šimon Nemec sa tešil z výhry New Jersey a v jedenástom stretnutí profiligy odohral 20:54 min, vďaka čomu patril tiež medzi hráčov s najvyšším časom stráveným na ľade. Slovák v službách Devils si pripísal tri strely na bránku súpera.

Víťazne vyšiel zo súboja Martin Fehérváry – Erik Černák druhý menovaný. Jeho Tampa Bay uspela na ľade Washingtonu 2:1 po samostatných nájazdoch.

Černák si pripísal jeden plusový bod a s minutážou 23:40 min bol druhým najvyťažovanejším bekom svojho tímu. Podobnú porciu (22:11 min) odohral aj Fehérváry, od ktorého strávil na ľade viac z tímu Capitals iba jeho spoluhráč z prvej obrany John Carlson.

Tomáš Tatar pokračuje v produktívnych výkonoch vo svojom novom pôsobisku, pekným gólom a asistenciou prispel k výhre Seattlu nad nad Anaheimom 3:2. Tatar odohral 14:32 min a v prvej tretine sa podieľal asistenciou na góle obrancu Vincea Dunna.

„Je to skvelý pocit mať takúto príležitosť. Hokej je opäť pre mňa zábavou a užívam si ho. Vyzerá to tak, že ja, ‚Matty‘ a Jordan budujeme nejakú chémiu a ja sa veľmi bavím,“ uviedol pre nhl.com 33-ročný slovenský útočník, ktorý v štyroch stretnutiach za Seattle zaznamenal viac gólov ako v 27 zápasoch za Colorado.

V 49. minúte sa zaslúžil o víťazný presný zásah, keď si puk natiahol na bekhend a prekonal Čecha Lukáša Dostála. Tatar odohral duel v prvom útoku po boku Matthewa Beniersa a Jonathana Eberleho.

Ružička odohral duel v štvrtom útoku Flames. Dôveru trénera Ryana Husku však dostal v tretej tretine v presilovej hre, keď po jeho asistencii znížil Blake Coleman na rozdiel gólu.

Calgary už v závere nedokázalo v záverečnej hre bez brankára vyrovnať a do prázdnej bránky spečatil víťazstvo Kings desiatym gólom v sezóne Quinton Byfield.

Ružička odohral 10:48 min a okrem asistencie zaznamenal mínusový bod a jednu strelu na bránku. Jeho krajan a spoluhráč Martin Pospíšil odohral v druhej formácii 9:48 min a pripísal si plusový bod a dvojminútový trest.

V noci na nedeľu ohúrili až dva góly, ktoré padli efektným štýlom Michigan. Prvýkrát v kariére sa podarilo takto prekonať brankára útočníkovi Chicaga Connorovi Bedardovi. Už tretí raz v profilige sa blysol „lakrosovým“ zakončením útočník Anaheimu Trevor Zegras.

Známy presný zásah Michigan je pomenovaný po Mikeovi Leggovi z Michiganu, ktorý sa ako prvý presadil po takomto zakončení počas turnaja NCAA v roku 1996. Hráč si pri ňom naberie puk na svoju hokejku za bránkou súpera a keď sa presunie pred ňu, zblízka pošle puk do siete.

NHL – výsledky:
Nashville – Dallas 2:3, Florida – Vegas 4:2, Columbus – Toronto 1:4, Minnesota – Boston 3:2, New Jersey – Detroit 3:2, Ottawa – Pittsburgh 5:4 pp, Washington – Tampa Bay 1:2 psn, Carolina – New York Islanders 4:5, NY Rangers – Buffalo 4:3 pp, Anaheim – Seattle 2:3 /T. TATAR (Seattle) 1+1/, St. Louis – Chicago 7:5, Colorado – Arizona 4:1, Los Angeles – Calgary 5:3 /A. RUŽIČKA (Calgary) 0+1/, Vancouver – San Jose 7:4

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
Načítavajú sa športové výsledky...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Tampa Bay #New Jersey Devils #Erik Černák #Šimon Nemec