Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lepší štart v AHL si slovenský krídelník nemohol priať. Čajkovič sa v prvom zápase uviedol gólom

Slovenskému hokejistovi Maximovi Čajkovičovi sa vydarila tohtosezónna premiéra v AHL. Hneď v prvom zápase po presune z nižšej zámorskej súťaže ECHL skóroval a svojím gólom pomohol Iowe Wild k víťazstvu 3:1 nad Manitobou Moose.

23.12.2023 09:21
681871008 Foto:
Maxim Čajkovič.
debata

Iowa prehrávala v noci na sobotu po prvej tretine 0:1 a bol to práve Čajkovič, kto v druhej časti gólom nasmeroval domácich k obratu.

Dvadsaťdvaročný útočník vyslal tri strely na bránku, zo zápasu si odniesol aj plusový bod a vyhlásili ho za tretiu hviezdu stretnutia.

Dvadsaťdvaročného krídelníka iba pár hodín pred zápasom povolalo vedenie Wild z ECHL, kde odštartoval ročník v drese Iowy Heartlanders.

„Bola to rýchla zmena, ale som z nej nadšený a veľmi šťastný, že tu môžem byť. Vyspal som sa dokonca vo vlastnej posteli, keďže som nemusel cestovať ďaleko,“ uviedol Čajkovič vo videu na facebookovej stránke klubu.

Skórovať mohol už v prvej tretine: „Cítil som, že by sa mi to mohlo dnes podariť, mal som dobré zápasy v ECHL a formu som si priniesol aj sem. Od prvého striedania som sa sústredil na to, aby som pomohol tímu a v druhej tretine sa mi to podarilo.“

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

Po strelenom góle mal slovenský útočník veľkú radosť: "Skočil som na ľad a doplnil útočnú akciu chalanov. Dostal sa ku mne puk, tak som ho čo najrýchlejšie poslal na bránku.

Som veľmi šťastný, že to tam padlo, že mali z gólu radosť aj spoluhráči a fanúšikovia na tribúnach. Sú to pekné emócie."

Čajkovič nazbieral v tejto sezóne za Iowa Heartlanders 15 bodov (10+5) v 16 zápasoch ECHL. Už v rokoch 2021 – 2023 odohral v AHL 23 duelov v drese Syracuse Crunch, zaznamenal v nich dokopy šesť bodov (3+3). Slovák patrí pod organizáciu Minnesota Wild.
Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #debut #AHL #Minnesota Wild #Maxim Čajkovič