Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slafkovský bol opäť prvou hviezdou zápasu! V súboji draftových jednotiek si pripísal víťazný gól

Juraj Slafkovský chytá formu ako hrom. V druhom zápase za sebou zaznamenal gól a asistenciu.

23.12.2023 09:47
831904380 Foto:
Slafkovský oslavuje zásah do siete Chicaga.
debata (3)

Slovenský hokejista bol vyhlásený za prvú hviezdu zápasu, jeho tím Montreal Canadiens sa mohol tešiť z výhry 5:2 na ľade Chicaga Blackhawks.

Slafkovský uspel v priamo dueli posledných draftových jednotiek, Connor Bedard zaznamenal asistenciu.

chicago montreal Čítajte viac Súboj draftových jednotiek Slafkovského s Bedardom sme sledovali ONLINE

19-ročný Slovák skóroval v závere druhej tretiny a jeho gól sa ukázal byť víťazným, čo sa mu podarilo prvýkrát v kariére. Neskôr si pripísal ďalší bod za asistenciu pri góle Suzukiho.

Slafkovský získal okrem dvoch kanadských bodov aj jeden plusový, vyslal tri strely na bránku a na ľade strávil 14:58 minúty. Po zápase bol vyhlásený za prvú hviezdu.

Chicago viedlo v úvode druhej tretiny 2:0, pričom prvý muž tohtoročného draftu Bedard asistoval pri úvodnom góle Ryana Donata v 17. minúte. Canadiens však nezložili zbrane a piatimi gólmi predviedli dokonalý obrat.

Mitchell Stephens a Josh Anderson sa postarali o vyrovnanie a v 38. minúte prišla chvíľa Slafkovského. Po zrazenej strele Suzukiho sa rýchlo zorientoval v bránkovisku a zblízka poslal puk do odkrytej siete.

Skóroval tak v druhom zápase za sebou, bol to jeho štvrtý presný zásah v sezóne. Ten sa napokon ukázal byť aj víťazný. Rovnako ako vo štvrtkovom dueli na ľade Minnesoty sa presadil z predbránkového priestoru.

logo MS hokej 2024 Mohlo by Vás zaujímať Kedy a s kým hrajú Slováci? Program MS v hokeji do 20 rokov

Slafkovský je aj novým slovenským lídrom produktivity, v 33 zápasoch zatial nazbieral 12 kanadských bodov a predbehol Tomáša Tatara.

So štyrmi doterajšími gólmi sa vyrovnal aj najlepšiemu slovenskému strelcovi Martinovi Pospíšilovi.

Cestu k víťazstvu si skomplikoval Detroit, ktorý napokon zdolal Philadelphiu 7:6 po samostatných nájazdoch. Domáci viedli po úvodnom dejstve 5:1, dva úvodné góly vsietil Patrick Kane a 18 sekúnd pred odchodom do šatne prihral na piaty Shayneovi Gostisbeherovi.

Ich súper sa však dostal v záverečnej tretine na krátko do vedenia a predĺženie zachraňoval Dylan Larkin. Rozhodujúci nájazd premenil Kane a ukončil tak štvorzápasovú sériu svojho tímu bez bodu.

Edmonton triumfoval na ľade New Yorku Rangers 4:3, keď zápas zvrátil vo svoj prospech štyrmi gólmi v tretej časti. Víťazný gól vsietil Ryan McLeod, ktorý zaznamenal aj asistenciu, bilanciu 1+1 mal aj jeho spoluhráč z útoku Warren Foegele.

Oilers strelili štyri góly v tretej tretine v druhom zápase za sebou. Súperovi zastavili jeho trojzápasovú víťaznú šnúru.

Gabriel Vilardi potvrdil výbornú streleckú formu. Útočník Winnipegu skóroval v piatom zápase v rade, pridal aj jednu asistenciu a pomohol Jets zdolať Boston 5:1.

Nino Niederreiter sa pod triumf podpísal tromi bodmi (2+1), brankár Connor Hellebuyck 24 úspešnými zákrokmi. Jets ukončili sériu šiestich prehier vo vzájomných súbojoch, bodovali v piatom zápase v sérii. O čestný úspech hostí sa postaral Brandon Carlo, ktorý obral Hellebuycka o „nulu“ v 55. minúte.

NHL – sumáre:
Detroit Red Wings – Philadelphia Flyers 7:6 pp a sn (5:1, 0:2, 1:3 – 0:0, 1:0)
Góly: 5. P. Kane (Larkin, DeBrincat), 9. P. Kane (DeBrincat, Holl), 16. Sprong (Seider, Raymond), 16. Compher (Veleno, Raymond), 20. Gostisbehere (P. Kane, DeBrincat), 56. Larkin (Petry, Seider), rozh. nájazd Raymond – 9. Brink (Farabee, Zamula), 24. Couturier (Sanheim, Zamula), 25. Frost (Sanheim, Atkinson), 46. Hathaway (Laughton, York), 54. Laughton (Foerster, Farabee), 55. Tippett (Konecny, Ristolainen). Brankári: Reimer – Hart, strely na bránku: 37:43.

New York Rangers – Edmonton Oilers 3:4 (1:0, 0:0, 2:4)
Góly: 12. Wheeler (Zibanejad, Kreider), 56. Zibanejad (Lafreniere, Kreider), 60. Cuylle – 44. Hyman (Ekholm, McDavid), 45. E. Kane (Ryan), 47. Foegele (McLeod, Ceci), 50. McLeod (Foegele). Brankári: Quick – Skinner, strely na bránku: 34:28.

Winnipeg Jets – Boston Bruins 5:1 (1:0, 2:0, 2:1)
Góly: 20. Morrissey (Vilardi, Scheifele), 32. Vilardi (Ehlers, Scheifele), 38. Niederreiter (Schmidt, Pionk), 42. Lowry (Appleton, Niederreiter), 60. Niederreiter (Perfetti) – 55. Carlo. Brankári: Hellebuyck – Swayman, strely na bránku: 33:25.

Chicago Blackhawks – Montreal Canadiens 2:5 (1:0, 1:3, 0:2)
Góly: 17. Donato (Bedard, Phillips), 24. Dickinson (Blackwell, Crevier) – 25. Stephens (Matheson, Savard), 36. Anderson (Monahan, Evans), 38. SLAFKOVSKÝ (Suzuki, Ylönen), 54. Suzuki (Caufield, SLAFKOVSKÝ), 59. Savard. Brankári: Mrázek – Primeau, strely na bránku: 21:28.

Top hviezdy slovenskej dvadsiatky na MSJ 2024 Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Slovenská dvadsiatka má najlepší tím za...
Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Montreal #Juraj Slafkovský