Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Crosby a Slafkovský zažili prelomový večer. Slovák v nájazde neuspel ani s Cehlárikovou fintou

Montreal prehral doma s Pittsburghom 3:4 po nájazdoch, Canadiens tak prešustrovali sľubný náskok 3:1 po prvej tretine a pripísali si ôsmu prehru z uplynulých deviatich domácich zápasov.

14.12.2023 10:56
829323217 Foto:
Striedačky Pinguins a Canadiens.
debata

Ústrednou postavou hosťujúceho tímu bol Sidney Crosby. Ten zaznamenal dva góly a asistenciu a v historickej tabuľke bodovania NHL sa s 1533 bodmi (567+966) dostal na úroveň Marka Recchiho na 13. miesto.

Predbehol v nej Paula Coffeyho (1531 bodov). Triumf nad Montrealom mal pre Crosbyho špeciálnu príchuť. "Keď som vyrastal, fandil som tomuto tímu.

Canadiens draftovali môjho otca," pripomenul 36-ročný kanadský útočník, ktorý si váži, že sa vyrovnal svojmu bývalému spoluhráčovi Recchimu.

„Išlo to veľmi rýchlo. Sledoval som ho, keď pôsobil v Montreale, potom som s ním hral. Viem akú mal kariéru, o jeho konzistentnosti. Je to pre mňa veľká pocta porovnávať sa s ním,“ vyznal sa Crosby.

Juraj Slafkovský strávil v prvom útoku na ľade viac ako 22 minút, najviac v kariére. Okrem nového osobného maxima 22:04 min mal tri strely, jeden hit a v druhej tretine pri jeho vylúčení za hákovanie vyrovnal na 3:3 práve Crosby.

Slovák nepremenil svoj pokus v samostatných nájazdoch. Diváci videli až 24 samostatných nájazdov, Slafkovského čas nastal vo štvrtej sérii.

Rozhodol sa pre podobnú fintu ako jeho kolega z reprezentácie na minuloročnej olympiáde. Zatiaľ čo Petrovi Cehlárikovi to vyšlo parádne, Slafkovský si vylámal zuby na gólmanovi Nedeljkovicovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Sidney Crosby #Pittsburgh Penguins #Juraj Slafkovský #Montral Canadiens