Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trénera, ktorý viedol Šatana či Budaja, čaká ťažký boj. Jeho súperom bude Non-Hodgkinov lymfóm

Bývalému hokejistovi a trénerovi Tonymu Granatovi diagnostikovali Non-Hodgkinov lymfóm. Niekdajší hráč New Yorku Rangers či Los Angeles Kings tak ohlásil prestávku vo svojej mediálnej práci pre NBC Sports Chicago a NHL Network.

11.12.2023 11:22
59054334 Foto:
Tony Granato (vpravo) ako tréner Colorada Avalanche.
debata

S liečbou začne tento týždeň. "Rád by som to povedal každému osobne, no mal som pocit, že toto je najlepší spôsob, ako to oznámiť.

Moja rodina, viera a priatelia mi budú pomáhať počas liečby. Oceňujem všetku lásku a podporu, ktorú som doposiaľ dostal," napísal 59-ročný Granato na sociálnej sieti X.

Niekdajší krídelník pôsobil v NHL v rokoch 1988 až 2001 a nazbieral 492 bodov v 773 zápasoch (148+244). V roku 1998 získal Bill Masterton Memorial Trophy za vytrvalosť a obetavosť hokeju.

Ako tréner bol na lavičke Colorada Avalenche a krátko viedol aj americký národný tím. Naposledy pôsobil ako kouč vo svojom materskom klube Wisconsin Badgers, ktorý s ním ukončil v marci spoluprácu po siedmich sezónach.

Viedol aj viacerých slovenských hokejistov. Ako asistent trénera v Pittsburgu pracoval s Miroslavom Šatanom, v Colorade bol koučom Petra Budaja či Mareka Svatoša.

Najlacnejšie body hráčov Montrealu v NHL Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček podľa pomeru ročného...
debata chyba
Viac na túto tému: #tréner #rakovina #NHL #Non-Hodgkinov lymfóm #Tony Granato