Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemec nesklamal ani proti rozbehnutému Edmontonu, bol najlepším hráčom tímu. Z výhry sa tešil iba Feherváry

Edmonton Oilers zdolali New Jersey Devils 4:1 a v pripísali si v NHL už siedmu výhru za sebou.

11.12.2023 06:55 , aktualizované: 07:27
826056457 Foto:
Šimon Nemec napriek prehre podal solídny výkon.
debata (1)

V drese diablov opäť nastúpil aj slovenský obranca Šimon Nemec. Na ľade strávil 19 minút a 59 sekúnd, bol na ľade pri jedinom góle svojho tímu, ktorý dal Jesper Bratt v 55. minúte.

Kapitán Edmontonu Connor McDavid zaznamenal gól a asistenciu a svoju bodovú šnúru natiahol už na deväť stretnutí.

Počas nich nazbieral šesť gólov a 17 asistencií. Sériu si predĺžil aj obranca Evan Bouchard, ktorý strelil víťazný gól na 2:0 a bodoval v jedenástom zápase po sebe (5+11).

Profil HockeyStatCards na twitteri, ktorý sleduje vplyv hráčov na hru tímu, označil Nemca za najlepšieho hráča New Jersey.

Ako najhoršieho hráča Montrealu Canadiens HockeyStatCards vyhodnotil Juraja Slafkovského. Jeho tím podľahol Nashvillu Predators 1:2, Slovák nebodoval.

Počas 17 minút a 36 sekúnd na ľade si pripísal mínusku, bodyček, dve strely a dve trestné minúty. Canadiens prestrieľali súpera 37:32, ale až 36 striel kryl brankár „predátorov“ Juuse Saros.

Nashville vyhral desať z uplynulých trinástich duelov. Oba jeho góly strelil center Colton Sissons.

Zo Slovákov sa z triumfu sa tešil len Martin Fehérváry, ktorého Washington vyhral v Chicagu 4:2. Washington rozhodol v druhej tretine, v ktorej inkasoval úvodný gól zápasu, no následne otočil na 3:1 a pripísal si druhý triumf po sebe.

Fehérváry odohral 17:08 minút, dve strávil na trestnej lavici a vyslúžil si jeden plusový bod. Na oba góly domácich prihral Connor Bedard.

Hokejisti New Yorku Rangers zvíťazili nad Los Anglese Kings 4:1 a vrátili sa na čelo Východnej konferencie. Na výhre sa podieľal troma asistenciami útočník Vincent Trocheck.

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili nad San Jose Sharks 5:4 po predĺžení a samostatných nájazdoch a pripísali si tretí triumf v sérii.

Upevnili si tak pozíciu na čele Západnej konferencie i celej súťaže. Víťazný nájazd premenil Jack Eichel, uspel aj Jonathan Marchessault, ktorý si pripísal dva góly. Vegas neudržali dvojgólové vedenie, keď inkasovali dvakrát v rozpätí záverečných štyroch minút.

Seattle podľahol doma Minnesote 0:3 a pripísal si ôsmu prehru v sérii.

Florida dosiahla tretie víťazstvo za sebou. Na ľade Columbusu uspela 5:2, keď si štyri asistencie pripísal útočník Sam Reinhart. Jeho fínsky spoluhráč Aleksander Barkov mal bilanciu 1+2.

výsledky:
Columbus Blue Jackets – Florida Panthers 2:5, Edmonton Oilers – New Jersey Devils 4:1, New York Rangers – Los Angeles Kings 4:1, Montreal Canadiens – Nashville Predators 1:2, Chicago Blackhawks – Washington Capitals 2:4, Anaheim Ducks – Winnipeg Jets 2:4, Seattle Kraken – Minnesota Wild 0:3, Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 5:4 pp a sn

Najlacnejšie body hráčov Montrealu v NHL Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
Zostavili sme rebríček podľa pomeru ročného...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New Jersey Devils #Šimon Nemec #Juraj Slafkovský