Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Parádna premiéra medzi elitou! Dvojbodový Nemec debutoval v najlepšej lige sveta

Slovenský hokejista Šimon Nemec má za sebou vydarenú premiéru v elitnej NHL. Devätnásťročný obranca debutoval v drese New Jersey v domácom zápase proti San Jose. Stal sa 96. Slovákom, ktorý nastúpil v profilige.

02.12.2023 03:38 , aktualizované: 07:46
šimon nemec Foto:
Šimon Nemec počas rozcvičky pred svojím premiéroým zápasom v NHL.
debata (2)

Hneď vo svojom prvom zápase ukázal svoje výnimočné ofenzívne schopnosti, keď sa podieľal na dvoch góloch Devils.

Dvojka draftu NHL 2022 v 14. minúte napriahla v presilovke od modrej, jej strela sa odrazila od zadného mantinelu a Dawson Mercer upratal puk do siete – 1:1.

Pozrite si akciu na videu:

Nemec pridal aj svoj druhý kanadský bod, keď sa v 53. minúte podieľal na presnom zásahu Ondřeja Paláta.

Český forvard ním znížil na 3:4, ale domácim sa dokonalý obrat nepodaril. Následne inkasovali z hokejky Mikaela Granlunda, potom dostali aj gól do prázdnej bránky a napokon prehrali 3:6.

Nemec celkovo strávil na ľade 22:38 min a bol najvyťaženejší obranca svojho mužstva. Okrem dvoch asistencií zaznamenal tri strely, bodyček, ako aj dva mínusové body.

Rodáka z Liptovského Mikuláša povolali do prvého tímu z farmy v Utice, v zostave Devils nahradil zranenú oporu Dougieho Hamiltona. Mladý Slovák strávil v Utice celú minulú a začiatok aktuálnej sezóny.

„Na ľade som sa cítil dobre a snažil som sa užiť si tento moment. Bolo to bláznivé. Cítil som sa ako počas bežného dňa. Možno sa zajtra alebo počas ďalších dní budem cítiť inak,“ uviedol Nemec podľa oficiálnej webstránky klubu.

Pochválil ho aj tréner Lindy Ruff: „Myslím si, že svoj prvý zápas zvládol veľmi dobre. Na ľade urobil veľa dobrých vecí. Zostal vo svojej pozícii a nestrácal veľa pukov.“

Devils prehrali po troch zápasoch. Sharks triumfovali v treťom z uplynulých štyroch duelov, no stále sú najhorším mužstvom súťaže.

Mikael Granlund dosiahol v drese hostí 3 body (1+2), Anthony Duclair a Jacob MacoDonal zaznamenali zhodne po dva góly.

Columbus zdolal Ottawu 4:2. Hostia mali v 12. minúte dvojgólový náskok, ale Blue Jackets v ďalšom priebehu strelili štyri presné zásahy. Johnny Gaudreau a Zach Werenski dvakrát asistovali.

Výrazný podiel na triumfe domácich mal brankár Elvis Merzlikins, ktorý predviedol 41 zákrokov.

NHL – sumáre:
New Jersey Devils – San Jose Sharks 3:6 (1:1, 0:2, 2:3)
Góly: 14. Mercer (NEMEC, Holtz), 43. J. Hughes, 53. Palát (Bratt, NEMEC) – 3. MacDonald (Ferraro, Emberson), 23. MacDonald (Benning, Bailey), 30. Duclair (Granlund), 46. Duclair (Granlund), 54. Granlund, 60. Eklund (Carpenter, Hertl). Brankári: Schmid – Kähkönen, strely na bránku: 47:18.

Columbus Blue Jackets – Ottawa Senators 4:2 (2:2, 2:0, 0:0)
Góly: 15. Laine (Gaudreau, Werenski), 16. Voronkov, 26. Fantilli (Provorov, Danforth), 29. Jenner (Werenski, Gaudreau) – 9. Giroux (Tkachuk, Zub), 12. Tkachuk (Chabot, Batherson). Brankári: Merzļikins – Korpisalo, strely na bránku: 23:43.

Draftové jednotky a ich vstup do zámorskej NHL Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
V rebríčku nájdete najproduktívnejšie draftové...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #debut #NHL #New Jersey Devils #Šimon Nemec