Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar pomohol Coloradu k predĺženiu skvelej série, Pospíšil s Ružičkom upadli do nemilosti

Slovenský hokejista Tomáš Tatar prispel v noci na utorok asistenciou k víťazstvu Colorada nad Tampou Bay 4:1.

28.11.2023 06:34 , aktualizované: 06:58
824851346 Foto:
Martin Pospíšil sa čaká na teč pred gólmanom Las Vegas.
debata (3)

Hráči Avalanche dosiahli v NHL štvrtý triumf za sebou, dvomi gólmi k nemu pomohol Ryan Johansen. V drese Lightning sa predstavil obranca Erik Černák.

Uspelo aj Calgary s Adamom Ružičkom a Martinom Pospíšilom, ktoré zdolalo obhajcu titulu Vegas 2:1 po predĺžení.

Tatar, ktorý nastúpil v druhom útoku Colorada, sa na začiatku druhej tretiny za stavu 1:0 pre domácich zapojil do rýchleho prečíslenia.

Po prihrávke Cale Makara mal pred sebou odkrytú časť bránky, proti jeho strele skvele zakročil brankár Andrej Vasilevskij, ktorý však už nestačil na dorážku Johansena.

Pre slovenského krídelníka to bol ôsmy bod v sezóne, na konte má osem asistencií v 19 dueloch. V zápase si počas 11:32 min. na ľade pripísal aj strelecký pokus a plusový bod.

Makar sa na výhre podieľal gólom a asistenciou. Domácich podržal brankár Alexandar Georgiev, ktorý predviedol 40 úspešných zákrokov.

Černák, ktorý nastúpil v druhej obrannej dvojici „bleskov“, odohral 20:44 min. a prezentoval sa dvomi bodyčekmi. Colorado si poistilo vedenie v Centrálnej divízii, Tampa zostala v Atlantickej divízii na štvrtej priečke.

Calgary pokorilo úradujúceho šampióna Vegas 2:1 pp, víťazný gól strelil päť sekúnd pred koncom predĺženia obranca Mackenzie Weegar.

Pospíšil sa predstavil na krídle tretieho útoku Flames, počas 10:27 min. na ľade zaznamenal jeden hit, Ružička ako center štvrtej formácie odohral 6:54 min.

Martin Fehérváry sa po päťzápasovej absencii spôsobenej zranením v dolnej časti tela vrátil do zostavy Washingtonu. Na ľade San Jose si pripísal asistenciu, Capitals však prehrali druhý zápas za sebou a podľahli domácim Sharks 1:2.

Florida zvíťazila na ľade Ottawy jednoznačne 5:0. V emóciami nabitom dueli dostalo v tretej tretine až desať hráčov trest do konca zápasu.

NHL – výsledky:
Ottawa – Florida 0:5, New York Rangers – Buffalo 1:5, Columbus – Boston 5:2, Colorado – Tampa Bay 4:1 /TATAR za domácich 0+1/, Calgary – Vegas 2:1 pp

Načítavajú sa športové výsledky...
3 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Calgary Flames #Las Vegas Golden Knights #Martin Pospíšil