Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V NHL sa iskrilo, Pospíšil sa stal obeťou zákerného slew foot. Hrdinom večera bol obetavý rozhodca

Svieži slovenský ofenzívny vietor tentokrát nezafúkal. Calgary s Martinom Pospíšilom a Adamom Ružičkom prehralo v Nashville 2:4.

23.11.2023 17:32
823716018 Foto:
Nikita Zadorov počas bitky s Jeremym Lauzonom.
debata

Pospíšil bol na ľade 15:18 minúty, zápas ukončil s mínuskou, dvoma trestnými minútami, jedným hitom a troma strelami na bránu. Zápas bol okrem gólov bohatý aj na trestné minúty, s ktorými sa roztrhlo vrece najmä v prostrednom dejstve.

V druhej tretine Pospíšila zozadu podrazil Jeremy Lauzon, za čo dostal dve minúty a bitku od Nikitu Zadorova, ktorý išiel po zákernom zákroku pomstiť slovenského útočníka.

Defenzívny „predátor“ zvolil zákerný faul, ktorému v zámorí hovoria „slew foot“. Lauzon sa tak pomstil Slovákovi za to, že ten krátko predtým nabral za bránkou Nashvillu gólmana Juuseho Sarosa.

Rukavice sa zhadzovali aj v prvej tretine. Domácemu Mikeovi McCarronovi sa zdalo, že hosťujúci obranca Flames Dennis Gilbert si príliš dovoľuje voči gólmanovi Nashvillu Markströmovi. Netrvalo dlho a prišlo na klasický súboj na päste.

Počas neho Gilbert prišiel o helmu. Keďže McCarronovi sa podarilo dostať súpera na zem, Gilbertovi hrozil tvrdý náraz o ľad, ktorý by bez helmy mohol znamenať vážne zranenie.

Vtedy prišla chvíľa pohotového Tysona Bakera. Čiarový rozhodca videl, k čomu záver bitky smeruje, a priskočil ku Gilbertovi práve včas, aby rukou zabránil tvrdému nárazu. Gilbert tak po päťminútovom pobyte na trestnej lavici mohol zápas dohrať bez ujmy na zdraví.

Rozhodca sa dočkal pochvalných komentárov na internete. „Zabránil vážnemu úrazu,“ napísal jeden z fanúšikov. Ďalší navrhol, aby mu NHL zvýšila plat.

Skvelá noc Martina Pospíšila a Juraja Slafkovského Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Oslava hráčov Montrealu - Slafkovský (20),...
debata chyba
Viac na túto tému: #rozhodca #NHL #Martin Pospíšil #slew foot