Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ťažké rozhodnutie Haláka. Jeho návrat do NHL sa odkladá, Carolina informovala o prepustení

Slovenského hokejového brankára Jaroslava Haláka v profilige v blízkom čase zrejme neuvidíme. Skúška v Caroline Hurricanes sa skončila neúspechom.

20.11.2023 19:51
01. Jaroslav Halák Foto:
Brankár
debata (1)

Ako uviedol tréner Caroliny Rod Brind'Amour, Slovák bol prepusteniu zo skúšky naklonený. „Rozhodnutie o ukončení skúšky bolo viac na jeho strane kurtu. Bolo to obojstranné porozumenie,“ uviedol pre oficiálny web NHL.

„Bola to pre neho neľahká pozícia. Myslím, že si napokon uvedomil, že je ťažké robiť podobné rozhodnutia, keď už máte rodinu a podobne,“ naznačil Halákove dôvody kouč Caroliny.

38-ročný veterán bol na skúške v Caroline dva týždne, na tréningu plnil úlohu tretieho brankára. V NHL si naposledy zachytal v polovici apríla.

01. Jaroslav Halák Čítajte viac Šanca pre Haláka na NHL. Víťaz Stanleyho pohára si slovenského brankára vyžiadal na skúšku

Halák v uplynulej sezóne pôsobil v New Yorku Rangers, za ktorý odchytal 25 zápasov s priemerom 2,72 inkasovaného gólu na zápas a 90,3% úspešnosťou zákrokov.

Počas svojej kariéry v zámorí hral aj za Vancouver, Boston, NY Islanders, Washington, Buffalo, St. Louis a Montreal, ktorý ho draftoval v roku 2003 z 271. miesta.

V profilige odohral 581 zápasov základnej časti s priemerom 2,50 gólu a 91,5% úspešnosťou, vychytal 53 shutoutov a dokopy 295 víťazstiev. V 39 stretnutiach play off má bilanciu 2,48 inkasovaného gólu na zápas a 91,9% úspešnosť.

Halák je dvojnásobný držiteľ trofeje Williama M. Jenningsa pre brankárov s najmenším počtom inkasovaných gólov v základnej časti. V roku 2012 ju získal s Brianom Elliottom v St. Louis a v sezóne 2019/20 s Tuukkom Raskom v Bostone.

Nedávno potvrdil, že v kariére chce pokračovať a jeho cieľom je dosiahnuť métu 300 výhier v najlepšej lige sveta.

Skvelá noc Martina Pospíšila a Juraja Slafkovského Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Oslava hráčov Montrealu - Slafkovský (20),...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Jaroslav Halák #Carolina Huriccanes