Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Presní a drzí Slováci! Slafkovský mal prsty vo všetkých góloch Montrealu, Pospíšil poslal brankára do bufetu

Slovenský hokejista Juraj Slafkovský má za sebou najproduktívnejší večer v NHL.

19.11.2023 05:59 , aktualizované: 08:27
Juraj Slafkovský Foto:
Tradičná gólová oslava Juraja Slafkovského so spoluhráčmi z Montrealu.
debata (12)

V zápase na ľade Bostonu si pripísal gól a asistenciu, Montreal však prehral 2:5.

Pre draftovú jednotku z minuloročného výberu NHL je to vôbec prvý zápas v najlepšej lige sveta, kedy dosiahol viac ako jeden bod.

Experti výkon Slafkovského chválili. Za takmer 16 minút na ľade síce nevynikal hitmi ako v ostatných dueloch, ale bol v správnych časoch na správnych miestach.

V 34. minúte využil parádnu prihrávku Nicka Suzukiho a prepálil gólmana Swaymana.

Štyri a pol minúty pred koncom pekným manévrom na útočnej modrej a krížnou prihrávkou na Dvoraka rozbehol aj druhú gólovú akciu Canadiens.

Na jej konci bol gól Kovacevica, ktorý však iba kozmeticky upravil skóre.

Boston vrátil Montrealu požičané, keď pred týždňom podľahol na ľade Canadiens 2:3 po predĺžení.

Slafkovský si v 18 zápasoch aktuálnej sezóny pripísal druhý gól a tretiu asistenciu. Celkovo má v NHL bilanciu 6 gólov a 9 asistencií v 57 stretnutiach.

Gólovo sa presadil v deň svojich 24. narodenín aj Martin Pospíšil, jeho Calgary však prehralo s New Yorkom Islanders 4:5 po samostatných nájazdoch.

Krídelník vletel do NHL do príchode z farmy ako víchor. V siedmich zápasoch pridal k dvom asistenciám aj tri góly. Ten posledný stál za to…

Pospíšil otvoril skóre v 13. minúte. Najskôr ukázal skvelé čítanie hry, následne vyvinul obrovskú rýchlosť a v závere predviedol parádny forhendový blafák.

„Spravil si dobrý deň z celej obrany New Yorku,“ zabával sa jeden z fanúšikov Calgary. „Neopovážte sa ho znova poslať na farmu,“ pridal sa ďalší.

Pospíšilov útok s Kadrim a Zarym bol najproduktívnejším v celom dueli. Calgary sa na súpera dotiahlo z 1:3 aj 3:4.

Ďalší Slovák v kádri Flames Adam Ružička nebodoval. Nastúpil vo štvrtom útoku so Šarangovičom a Greerom. Odohral iba 7:33 minúty, Pospíšil o 10 viac.

Martin Pospíšil Čítajte viac Slafkovský ako najsvetlejší moment. Pospíšil, jeden z lídrov Calgary. V zámorí chvália slovenských mladíkov

Sezóny debut v drese Arizony absolvoval Miloš Kelemen, do štatistík sa vo Winnipegu, kde Coyotes prehrali 2:5, nezapísal. V akcii boli aj Erik Černák, Adam Ružička a Tomáš Tatar.

Svoj prvý zápas v sezóne v NHL a 15. v kariére odohral Kelemen. V drese Arizony nastúpil vo štvrtej formácii, na ľade bol 9 minút a 47 sekúnd a do štatistík sa nezapísal.

Dvadsaťštyriročný krídelník absolvoval 15 striedaní a mal mínusový bod. Jeho Coyotes prehrali vo Winnipegu 2:5.

Vydarený duel odohral obranca Tampy Bay Černák. Lightning prehrávali s Edmontonom 0:2 a po dvoch tretinách 2:3, no napokon našli cestu k víťazstvu a trápiacich sa “olejárov” zdolali 6:4.

Slovenský zadák odohral 20:18 minúty, mal jeden strelecký pokus a rozdal päť hitov. Černák dobre ustrážil obe najväčšie hviezdy Oilers Connora McDavida a Leona Draisaitla, ktorí vyšli bodovo naprázdno.

Z víťazstva 6:3 nad Dallasom sa tešil útočník Colorada Tatar, ale do štatistík sa nezapísal. Slovenský útočník odohral 10:47 minúty, mal mínusový bod a jeden hit. Avalanche otočili z 0:3 na 6:3.

NHL – výsledky:
Ottawa – Minnesota 2:1 pp a sn, Philadelphia – Vegas 4:3 pp, Nashville – Chicago 4:2, Tampa Bay – Edmonton 6:4, Calgary (Pospíšil 1+0 – NY Islanders 4:5 pp a sn, Winnipeg – Arizona 5:2, Boston – Montreal (slafkovský 1+1) 5:2, Carolina – Pittsburgh 4:2, New Jersey – NY Rangers 3:5, Washington – Columbus 4:3, Dallas – Colorado 3:6, Vancouver – Seattle 3:4, Los Angeles – St. Louis 5:1

Skvelá noc Martina Pospíšila a Juraja Slafkovského Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Oslava hráčov Montrealu - Slafkovský (20),...
Načítavajú sa športové výsledky...

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Calgary Flames #Adam Ružička #Juraj Slafkovský