Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bol tam úmysel! Veteráni NHL kritizujú Petgravea, ktorý korčuľou usmrtil súpera

kanadský obranca spôsobil smrť protihráča. Skúsení hráči z NHL si myslia, že jeho zákrok nebol nešťastnou náhodou.

02.11.2023 11:56
792470380 Foto:
Matt Petgrave počas júlového zápasu v Bostone.
debata (1)

Kanadský hokejový obranca Matt Petgrave zažíva najťažšie chvíle svojej hokejovej kariéry. Vo víkendovom zápase medzi Sheffieldom Steelers a Nottinghamom Panthers absolvoval nešťastný súboj s protihráčom Adamom Johnsonom, pri ktorom americkému útočníkovi prerezal krk korčuľou. Ten smrteľným zraneniam podľahol.

Podľa skúsených veteránov z NHL však nemuselo ísť o nešikovnosť Kanaďana, viacerí hovoria o úmysle trafiť súpera nohou. Kanadský obranca Chris Therien, ktorý odohral 868 zápasov v NHL a má aj olympijské striebro z Lillehammeru, o Petgraeovej vine nepochybuje.

„Som doslova zhnusený z toho, čo som videl. Vyzerá to ako úmysel. Bol to kung-fu kop!“ myslí si Therien. Podobný názor má aj jeho krajan Sean Avery, ktorý bol povestný tvrdou hrou. "Či si myslím, že Petgrave sa ráno zobudil s tým, že dnes niekoho zabije? Nie.

Ale či si myslím, že pohyb jeho nohy bol nezvyčajný a že sa snažil súpera trafiť? Rozhodne! Videl som, ako vytrčil korčuľu niekam, kde rozhodne nemala byť. Je to hrozné, nie som schopný si to video pozrieť znova."

808111441 Čítajte viac Tatar doplatil na neuspokojivé výkony, proti St. Louis sa prvýkrát v sezóne nedostal do zostavy

Petgrave má povesť zákerného obrancu, vlani bol najtrestanejším hráčom britskej ligy. Polícia prípad vyšetruje, no podľa expertov je minimálna šanca, že by Kanaďanovi hrozil vážnejší trest.

Aby sa jednalo o úmyselné ublíženie na zdraví so smrteľnými následkami, museli by byť naplnené znaky trestného činu. „Napríklad zjavné porušenie športových pravidiel. Na na tomto prípade nič také nevidím,“ uviedla pre britský Newsweek odborníčka na trestné právo Nicola Laceyová.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Adam Johnson #Sheffield Steelers #Matt Petgrave