Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korčuľa rozrezala Čechovi v NHL tvár. Nôž z nej len tesne minul oko: Mal som šťastie

Chýbalo pár centimetrov a následky mohli byť fatálne. Pri utorkovo zápase NHL na ľade Chicaga si privodil škaredé zranenie český hokejista Jakub Lauko.

28.10.2023 08:01
Jakub Lauko Foto:
Jakub Lauko z Bostonu po zásahu korčuľou od protihráča Dickinsona z Chicaga.
debata

Protihráč Lauka nešťastne zasiahol tesne vedľa oka v čase, keď český útočník kľačal na ľade na kolenách. Hráč Bostonu Bruins na Twittri fanúšikov po troch dňoch ubezpečil, že je v poriadku, ale mal veľké, veľké šťastie.

23-ročný bývalý hráč Chomutova a Karlových Varov zverejnil na sociálnej sieti fotku, na ktorej má tvári rozsiahle podliatiny okolo oka a niekoľko stehov.

Na snímke sa však usmieva a k fotografii pridal text: „Modelingová kariéra je v ohrození, ale povedzme si, že som mal veľké, veľké šťastie,“ napísal na Twitteri.

Situácia, pri ktorej k úrazu prišiel, ale vôbec veselá nebola a hokejových fanúšikov vystrašila. Lauko po súboji u mantinelu skončil na zemi, protihráč Jason Dickinson bol k nemu otočený chrbtom a nechtiac ho zasiahol korčuľou do tváre.

Českému útočníkovi okamžite začala z rany tiecť krv, ktorou sa márne snažil zastaviť priloženou dlaňou. Nestrácal ani sekundu a okamžite odkorčuľoval z ľadu na striedačku, aby ho ošetrili lekári.

Po zápase mali v zámorí mnohí fanúšikovia obavy o zdravie českého hokejistu. „Lauko je našťastie v poriadku. Bolo to desivé, dostal korčuľou na kraj oka. Čepel sa nedotkla očnej buľvy. Má to zošité, len teraz nebude chvíľu vyzerať dobre,“ povedal tréner Bruins Jim Montgomery pre Boston Globe.

Najlepšie zarábajúci hokejisti NHL + Slováci Fotogaléria - 27 fotiek Všetky fotky
Kto ovládol rebríček najlepšie platených hráčov...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Boston Bruins #Jakub Lauko