Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Traja Slováci, žiadny bod. Slafkovský s Tatarom sa bodovo ďalej trápia

Hokejisti Bostonu Bruins prišli o svoju víťaznú sériu v novej sezóne zámorskej NHL. V noci na piatok prvýkrát stratili body, i keď si pripísali aspoň jeden pri prehre s Anaheimom Ducks 3:4 po predĺžení.

27.10.2023 07:16
Juraj Slafkovský Foto:
Útočník Montrealu Juraj Slafkovský napáda rozohrávku brankára Columbusu Elvisa Merzlikinša.
debata

Skončila sa aj víťazná jazda Colorada, ktoré po šiestich triumfoch nestačilo na Pittsburgh a podľahlo mu 0:4. Slovenský útočník Avalanche Tomáš Tatar nebodoval a rovnako bez kanadských bodov, no s víťazstvami, skončili jeho krajania Juraj Slafkovský z Montrealu a Erik Černák z Tampy Bay.

Colorado po prehre prišlo aj o rekordnú sériu víťazstiev na ihriskách súperov, ktorá sa natiahla na pätnásť zápasov. Za Pittsburgh dvakrát skóroval Reilly Smith, brankár Tristan Jarry zastavil všetkých 30 striel. Tatar odohral 14:11 minúty a dostal dve „mínusky“.

Shane Pinto Čítajte viac Útočník Ottawy dostal 41-zápasový dištanc: Preberám plnú zodpovednosť za svoje činy

Boston viedol v 3. tretine 3:1, ale nádejný náskok neudržal a o jeho prehre rozhodol necelé tri minúty pred koncom predĺženia Mason McTavish, ktorý premenil prečíslenie 2 na 1. David Pastrňák zaznamenal v domácom drese gól a asistenciu.

Tampa zvíťazila nad San Jose Sharks vysoko 6:0, brankár Jonas Johansson predviedol 23 úspešných zákrokov a dosiahol druhý shutout za sebou. Černák odohral 17:55 minúty a do štatistík si pripísal jeden plusový bod a tri hity.

O triumfe Montrealu nad Columbusom 4:3 pp rozhodol 43 sekúnd pred koncom predĺženia Cole Caufield, ktorý pridal aj dve asistencie. Rovnakú bilanciu mal aj Nick Suzuki. Slafkovský odohral 13:48 minúty a predviedol dve strely na bránku. Po siedmich zápasoch má na konte stále iba bod za jednu asistenciu.

Boston Bruins – Anaheim Ducks 3:4 pp, Carolina Hurricanes – Seattle Kraken 3:2 pp, Detroit Red Wings – Winnipeg Jets 1:4, Montréal Canadiens – Columbus Blue Jackets 4:3 pp, Philadelphia Flyers – Minnesota Wild 6:2, Pittsburgh Penguins – Colorado Avalanche 4:0, Tampa Bay Lightning – San Jose Sharks 6:0, New York Islanders – Ottawa Senators 3:2, Dallas Stars – Toronto Maple Leafs 1:4, Calgary Flames – St. Louis Blues 0:3, Edmonton Oilers – New York Rangers 0:3

Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Najlepšia zostava Slovákov z NHL v histórii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Montreal Canadiens #Colorado Avalanche #Juraj Slafkovský