Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Noc v NHL bez Slovákov. Rangers potiahol trojgólový hrdina

Hokejisti New Yorku Rangers vstúpili úspešne do nového ročníka zámorskej NHL. Na ľade Buffala triumfovali 5:1, keď sa dvoma gólmi a asistenciou prezentoval Chris Kreider.

13.10.2023 06:57
rangers Foto:
Hráči NY Rangers K'Andre Miller (79), Chris Kreider (20), Mika Zibanejad (93) a Adam Fox (23) sa tešia z gólu v sieti Buffala.
debata

Útočník Jack Hughes prispel dvoma presnými zásahmi k víťazstvu New Jersey doma nad Detroitom 4:3.

V drese Rangers si jubilejné 100. víťazstvo v NHL pripísal brankár Igor Šesťorkin, vydarenú súťažnú premiéru na poste trénera „jazdcov“ má za sebou Peter Laviolette.

„Je to pre nás vydarený štart, takto sme si to predstavovali. Už prvá tretina nám vyšla a pokračovali sme v tom počas celého zápasu,“ uviedol kouč Rangers, v ktorého tíme mal Artemij Panarin dva body (1+1) a Mika Zibanejad tri asistencie.

Hráči New Jersey rozhodli o víťazstve nad Detroitom dvoma gólmi v záverečnej päťminútovke, postarali sa o to gólmi Dougie Hamilton a Erik Haula.

V druhej tretine skóroval dvakrát Jack Hughes, švajčiarsky obranca Jonas Siegenthaler si pripísal tri asistencie a český brankár Vítek Vaněček 32 úspešných zákrokov.

Philadelphia vyhrala na ľade Columbusu 4:2, pod čo sa dvoma gólmi podpísal Travis Konecny. Brankár Carter Hart predviedol 31 zákrokov a pridal asistenciu.

Prvý súťažný duel na novom pôsobisku tak nevyšiel koučovi „modokabátnikov“ Pascalovi Vincentovi, Blue Jackets navyše prišli o zraneného obrancu Zacha Werenského po faule kolenom od Garneta Hathawaya.

Čistým kontom so 41 zákrokmi vstúpil do novej sezóny švédsky brankár Filip Gustavsson, ktorý tak výrazne pomohol Minnesote k triumfu nad Floridou 2:0.

Jeho krajan Joel Eriksson Ek mal dva body (1+1) a Brock Faber si otvoril strelecký účet v NHL. Gól neinkasoval ani Fín Juuse Saros, ktorý zlikvidoval 23 striel súpera a jeho Nashville vyhral nad Seattlom 3:0.

NHL – výsledky:
Buffalo – NY Rangers 1:5, Columbus – Philadelphia 2:4, New Jersey – Detroit 4:3, Dallas – St. Louis 2:1 pp a sn, Minnesota – Florida 2:0, Nashville – Seattle 3:0, San Jose – Vegas 1:4.

debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Jack Hughes #Chris Kreider