Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladý, vitaj v NHL! Slovák dostal tvrdý hit a zostal ležať na ľade. Pomstiť ho išli veteráni

Ďalšími stretnutiami v noci pokračovala príprava klubov NHL na sezónu 2023/24.

29.09.2023 07:17 , aktualizované: 07:56
Martin Mišiak Foto:
Martin Mišiak (vpravo) s Ethanom Del Mastrom počas kempu.
debata

V akcii bolo napríklad Chicago Blackhawks s zostave s Martinom Mišiakom, ktorý však vynechal časť druhej tretiny súboja proti St. Louis Blues (2:1pp).

Dôvodom bolo, že osemnásťročný útočník dostal tvrdý hit od Nicka Ritchieho zo St. Louis, po ktorom musel predčasne odísť do šatne.

Súboj sa nepáčili dvojici skúsených harcovníkov Chicaga – Coreymu Perrymu a Nickovi Folignovi, ktorý sa do útočníka Blues hneď pustili.

Po tom, čo v prvej tretine Mišiak vyhral všetky štyri vhadzovania – podobne ako draftová jednotka Connor Bedard – nedohral druhé dejstvo.

Do tretieho sa však vrátil a nakoniec duel dohral. Po ňom ho vedenie Chicaga pochválilo a poslalo na farmu v OHL, do Erie Otters.

Na dvere NHL znova poriadne zaklopal aj Šimon Nemec. Slovenský reprezentant si pripísal asistenciu pri výhre New Jersey nad New Yorkom Rangers 3:2.

A nebola to hocijaká prihrávka. Draftová dvojka z minuloročného výberu v 19. minúte našla krížnou prihrávkou alá Martin Réway novú posilu Tylera Toffoliho, ktorý otvoril skóre.

Nevídaná šanca dostať sa do klubu, ktorý môže atakovať zisk Stanleyho pohára sa naskytla Jaroslavovi Halákovi.

Tridsaťosemročný veterán je momentálne bez angažmánu a podľa zámorských médií má na stole viacero ponúk.

S najaktuálnejšou by mohla pribehnúť Tampa Bay, ktorá prišla o Andreja Vasilevského. Ruský gólman podstúpil operáciu chrbta a chýbať by mať 8 až 10 týždňov.

Držiteľovi Vezinovej trofeje zo sezóny 2018/19 diagnostikovali herniu medzistavcovej platničky, vynechať by mal zhruba úvodných 25 duelov novej sezóny NHL.

„Ak by podpísal zmluvu s jedným z favoritov na zisk Stanleyho pohára, zrejme mu bude stačiť aj ligové finančné minumum, nakoľko je Halák voľným hráčom,“ píše portál The Score.

Koľko zarábajú hokejisti na Slovensku? Fotogaléria - 25 fotiek Všetky fotky
V ktorom slovenskom klube zarábajú hokejisti...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Chicago Blackhawks #New Jersey Devils #Šimon Nemec #Martin Mišiak