Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kanadský hokejový expert si vzal do úst Slovákov. Tatar je podľa neho riziko, Nemec lepší ako chlapec, z ktorý mal byť špička profiligy

Slovenský hokejový útočník Tomáš Tatar po dvoch sezónach opustil klub New Jersey Devils a našiel si nové pôsobisko, keď podpísal ročnú zmluvu s klubom Colorado Avalanche.

14.09.2023 17:14
12 Tatar Foto:
Tomáš Tatar.
debata

Podľa Nicka Villana z portálu Pucks and Pitchforks nebol odchod 32-ročného krídelníka z Newarku tak prekvapujúci ako jeho angažmán v tíme víťaza Stanleyho pohára z minulého roka.

"Tatarov príchod k Devils sprevádzalo nadšenie. Mal byť posledný diel skladačky ako krídelník do prvých dvoch útokov. Klub mu dal len dvojročnú zmluvu z obáv o jeho výkonnosť v play-off. Prvá sezóna bola sklamanie, niečo nefungovalo.

Nazbieral len 30 bodov v 76 zápasoch a skončil deviaty v bodovaní tímu. Druhá bola oveľa lepšia. Hral v prvom útoku, pomáhal v obrane a perfektne zohral svoju úlohu. Play-off však bolo ďalšie sklamanie.

Tatar bude tímu chýbať. Bol dobrý hráč, ale napokon pre neho nezostalo miesto," zhodnotil Villano pôsobenie Slováka v New Jersey.

Tatar napokon skončil v silnom Colorade, čo experta prekvapilo.

tomas tatar1-vyrez Čítajte viac Tatar si našiel v NHL nový klub. Zarobí trikrát menej ako v New Jersey: Dôkladne som to zvážil

"Dlho bol voľný hráč a nakoniec si našiel klub, aj keď nie ten, ktorý sa očakával. Všetky špekulácie hovorili o Pittsburghu ako o hlavnom záujemcovi. Možno na tom jeho bývalý agent pracoval, ale Tatar ho pred podpisom zmluvy vymenil.

Hľadal niečo konkrétne a zjavne to našiel. Má reputáciu poklesu výkonnosti v play-off a to je problém pre adepta na zisk Stanleyho pohára. Colorado síce získalo veľmi lacno 20-gólového strelca, ale jeho trápenie v play-off je pre takýto tím riziko," myslí si Villano.

Chvála na Nemca

Šimon Nemec bol zasa pred rokom nečakanou dvojkou draftu nováčikov do zámorskej NHL, na ktorom si ho vybral klub New Jersey Devils. Keďže jeho krajan Juraj Slafkovský vyfúkol prvú priečku predpokladanej jednotke Shaneovi Wrightovi, očakávalo sa, že kanadský útočník skončí v Newarku.

Podľa Villana sa však 19-ročný rodák z Liptovského Mikuláša s odstupom času javí ako správna voľba.

Kým Nemec sa hneď presadil v nižšej AHL, Wright pendloval počas ostatného ročníka medzi profiligou, „farmou“ a juniorkou.

Šimon Nemec. Foto: Profimedia
Nemec Šimon Nemec.

"Po roku sa zdá, že uprednostniť Nemca pred Wrightom bolo správne rozhodnutie. Nemec hneď prišiel do USA a odohral celú sezónu v Utice. Rozhodne mal aj slabšie obdobia, ale celkovo to bolo pozitívne.

V play-off pôsobil ako jeden z najlepších hráčov tímu a ako ten najtalentovanejší," myslí si Villano, podľa ktorého Slovák môže zažiť debut v NHL už v sezóne 2023/2024.

"Keby Devils draftovali Wrighta, čakali by od neho okamžitý vplyv. Nemôžu si dovoliť čakať na to, kým hráč dozrie na NHL. Nemec sa nemusí dostať do prvého tímu už v tomto ročníku, ale pokojne by mohol.

Dostane každú možnú príležitosť ukázať, že je najlepšia voľba do tretieho páru. O rok sa môže všetko zmeniť, ale momentálne je Nemec lepšia voľba.

Wright by sa v tíme musel hneď presadiť, no od toho je teraz ďaleko. S Nemcom sú na tom Devils dobre," doplnil Villano.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils #Colorado Avalanche #Šimon Nemec