Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nový klub v NHL? V hre je starý známy z juhu USA, kam sa na hokej predtým veľmi nechodilo

Zástupca komisára NHL Bill Daly vyjadril nádej, že ak sa liga rozšíri o nový klub v Atlante, bude dosahovať lepšie výsledky ako jeho predchodcovia.

14.09.2023 11:10
03. Dominik Hašek - Gary Bettman Foto: ,
Gary Bettman.
debata

Atlanta Flames hrávala v NHL v rokoch 1972 až 1980, ale potom sa organizácia presťahovala do Calgary. Atlanta Thrashers hrala v lige v rokoch 1999 až 2011, klub sa neskôr presunul do Winnipegu a zmenil názov na Jets.

Komisár NHL Gary Bettman povedal, že expanzia nie je pre ligu momentálne prioritou. Hovorí sa však, že potenciálne vlastnícke skupiny chcú tím NHL v Atlante, alebo na jej predmestí. Uvažuje sa o mestách ako Alpharetta, alebo Forsyth County.

"Verím, že niektoré z problémov, ktorým sme v minulosti čelili v Atlante, sa dajú prekonať. Vďaka úspechu expanzií vo Vegas a Seattli chce viac ľudí vlastniť profesionálne hokejové tímy.

08. Alexander Ovečkin Čítajte viac Ovečkin: Hašekove názory ma nezaujímajú. Putin je môj prezident

Existujú potenciálne trhy, ktoré by mohli byť vhodné pre NHL, takže máme otvorené dvere. Ak máte záujem a plán, príďte k nám a my to určite oceníme. Ak o to budú mať naši majitelia záujem, vieme to zrealizovať.

V súčasnosti nie sú na tejto úrovni žiadne plány, ale situácia sa môže zmeniť. Myslím, že časy a demografia trhu v Atlante sa dosť zmenili. V súčasnosti je v meste veľa veľkých podnikov.

Keď sa pozriete na Braves (klub MLB z Atlanty – pozn), ich nový štadión je na výbornom mieste a pravidelne je vypredaný," citovala Dalyho stanica ESPN.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #Atlanta #NHL #Gary Bettman