Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prestížna stanica predpovedá Slafkovskému 55-bodovú sezónu. Zámorský expert smelý odhad schladil

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský zaznamenal v nováčikovskej sezóne v drese tímu Montreal Canadiens zo zámorskej NHL štyri góly a šesť asistencií.

08.09.2023 16:33
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský počas zápasu s Minnesotou.
debata (2)

Podľa odhadu televízie ESPN si v ročníku 2023/2024 pri odohraní plného počtu zápasov výrazne zlepší štatistiky na 22 presných zásahov a 55 bodov, čo Shawn Wilken z portálu The Hockey Writers považuje za nereálne.

Devätnásťročný Košičan ako jednotka vlaňajšieho draftu nováčikov odohral za prvý tím Habs dovedna 39 duelov v základnej časti. Štartov aj bodov mohlo byť viac, keby mu v januári predčasne neukončilo ročník zranenie kolena.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovský nazbiera v NHL vyše 50 bodov, prognózujú experti. Fanúšikovia Montrealu absolútne nesúhlasia

V priemere však hrával iba 11 minút na zápas, zväčša v najnižších formáciách. Marco D'Amico z portálu Montreal Hockey Now informoval, že počas tohto leta pracoval v Česku s trénerom Michalom Břetenařom na zlepšení fyzickej kondície, sily aj techniky dýchania.

Wilken napriek tomu neočakáva, že bronzový medailista zo ZOH 2022 v Pekingu zažije taký veľký skok v produktivite.

Slafkovský Čítajte aj Slafkovský bude mať problémového spoluhráča. Mladej dievčine urobil zo života peklo

"Aj keď by to pomohlo tímu zvýšiť šance na lepšie výsledky, je to málo pravdepodobné. Slafkovský ukázal pozitívne veci, ale jeho nízka vyťažovanosť pre zdravotné a kondičné problémy vyvolala obavy.

S trpezlivosťou a ďalším rozvojom môže byť raz skvelý hráč, no očakávať od neho o toľko viac gólov je prehnané.

Možno sa mu letná príprava vyplatí a častejšie si zahrá v prvých dvoch útokoch, ale zatiaľ je príliš skoro na taký obrovský nárast produktivity," myslí si odborník.

Juraj Slafkovský na promo akcii v Bratislave Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Juraj Slafkovský sa do Bratislavy prišiel...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský