Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Aj ty sa obliekaj, podpichol trénera Gáboríka hviezdny Toews. Hossa sa rozlúčil v dobrej nálade a dcérou na rukách

Marián Hossa odohral v piatok na zimnom štadióne v Trenčíne svoj posledný zápas.

18.08.2023 20:55 , aktualizované: 21:26
Marián Hossa rozlúčkový zápas Foto: ,
Hossa nesie v náručí dcérku Emmu, ktorá oslávila prvé narodeniny počas rozlúčkového zápasu.
debata (4)

Pred 6150 divákmi sa slovenský hokejista rozlúčil v exhibícii plnej zvučných mien z NHL i slovenskej reprezentácie.

Spolu s bratom Marcelom si zahral v oboch tímoch a za oba sa aj gólovo presadil. Duel sa skončil víťazstvom bieleho tímu 10:9 v predĺžení. Pár sekúnd pred jeho koncom rozhodol Rastislav Pavlikovský.

Výborná nálada panovala na tribúnach a taktiež v šatniach. Atmosféru v nich priblížil Hossov kamarát a niekdajśí elitný strelec Marián Gáborík.

Pred stretnutím prišlo k zmenám v zostavách. Do Trenčína nepricestoval z rodinných dôvodov Patrick Sharp a pre zranenie ani Henrik Zetterberg.

Nahradili ich Tomáš Jurčo a Viktor Stalberg. Zetterberg sa divákom prihovoril aspoň prostredníctvom videa rovnako ako Patrick Kane, Brent Seabrook, či bývalý Hossov tréner Joel Quenneville. Všetci zožali potlesk vypredaných tribún.

Slovenský hokejista sa v zápase gólovo presadil a dal tak peknú bodku za mimoriadne úspešnou kariérou. Tú musel pre zdravotné problémy prerušiť v celom ročníku 2017/18, na ľad sa napokon už nevrátil. Kariéru oficiálne ukončil vlani v apríli.

9. Mislav Rosandič Čítajte viac Do KHL mieri ďalší Slovák. Nedávno nosil na reprezentačnom drese kapitánske céčko

V NHL odohral 1309 zápasov základnej časti v drese Ottawy Senators, Atlanty Thrashers, Pittsburghu Penguins, Detroitu Red Wings a Chicaga Blackhawks. Nazbieral v nich 1134 bodov za 525 gólov a 609 asistencií.

Vo ôsmich sezónach strelil minimálne 30 gólov, v troch pokoril 40-gólovú hranicu. Počas mimoriadne úspešnej kariéry získal s Blackhawks tri Stanleyho poháre, vo finále play off si zahral aj s Pittsburghom a Detroitom.

Hossa je jediný hráč v histórii NHL, ktorý hral trikrát vo finále Stanley Cupu v troch rôznych kluboch. V play off odohral 205 duelov a nazbieral v nich 149 bodov (52+97). Od roku 2020 je členom Hokejovej siene slávy v Toronte a Chicago slávnostne vyradilo jeho dres s číslom 81.

Rozlúčkový zápas Mariána Hossu Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Marián Hossa vykorčuľováva na ľad počas...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Hossa