Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Pokračovanie článku: Ani Chára nebol jediný šerif v meste. Lúči sa hokejový džentlmen

Nový kapitán

Slovenská ikona bola medzi prvými, ktorí bývalému kolegovi gratulovali k skvelej kariére. Nechýbali slová vďaky a uznania.

„Skvelý človek, priateľ, kolega, hráč, líder. Patrice je výborným príkladom pre nás všetkých – spôsobom, akým rozpráva, správa sa a robí ľudí okolo seba lepšími. Zdieľať s ním hokejový život 14 sezón bola pocta i pôžitok,“ odkázal Chára pred pár dňami.

Ešte o niekoľko rokov viac strávil s Bergeronom v jednom tíme David Krejčí. Dlhoroční spoluhráči z útoku sa výborne dopĺňali.

„Bol ako môj brat. Ak ste v hotelovej izbe s niekým a hoci sa nerozprávate, ale i tak sa cítite v jeho spoločnosti komfortne, viete, že je to pravý priateľ,“ vyjadril sa český útočník.

SR Hokej SZĽH NHL Draft Autogramiáda TNX Čítajte viac Pozitívna spätná väzba či rady od kanadskej legendy. Dvorský a Honzek opísali dojmy z kempov

Bostonskí fanúšikovia museli v priebehu niekoľkých mesiacov stráviť dve horké pilulky. Najskôr Bruins neustáli pozíciu favorita, keď po rekordne úspešnej základnej časti (65 výhier a 135 bodov) sa rozlúčili s play off už v 1. kole po prehre s neskorším finalistom z Floridy. Od minulého týždňa smútia po odchode populárneho útočníka.

Manažment organizácie z Massachusetts teraz musí prísť na to, kto bude nový, v poradí 21. kapitán v histórii slávneho klubu. Nasledovníkom po dvojici Chára, Bergeron by mohol byť Brad Marchand.

Dôrazný útočník, ktorého milujú fanúšikovia Bruins a nenávidia ostatné tímy, je aktuálne najdlhšie slúžiacim hráčom v bostonskej uniforme. Ako sám priznáva, prešiel ideálnou školou.

„Najskôr Zdeno, potom Patrice – učil som sa od najlepších. Výnimoční lídri, takých ľudí stretnete raz za život. Hral som s oboma. Ak sa stanem kapitánom, budem hrdý najviac na svete, že môžem pokračovať v ich odkaze,“ odkázal Marchand.

Autogramiáda draftovaných hokejistov v Trenčíne Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Hokejoví fanúšikovia čakajú v dlhom rade na...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #Patrice Bergeron