Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rozsekám teba aj tvoju dcéru. Zavolám do Ruska a celá vaša rodina bude mŕtva. Hráč NHL sa pri zatýkaní vyhrážal policajtom

Americký hokejista Alex Galchenyuk sa vyhrážal dvom príslušníkom polície v americkom Scottsdale, že nechá zavraždiť ich aj celé ich rodiny a rasovo ich urážal. Stalo sa tak v nedeľu, keď sa policajti snažili hráča zadržať pre jazdu pod vplyvom. Dvadsaťdeväťročný útočník skončil vo väzbe a klub Arizona Coyotes zo zámorskej NHL s ním predčasne ukončil spoluprácu.

15.07.2023 15:19
Galchenyuk, Lehner Foto:
Alex Galchenyuk z Montrealu dáva gól senátorovi Robinovi Lehnerovi.
debata (8)

Galchenyuk ako vodič bieleho vozidla značky BMW narazil do dopravného značenia.

Potom vystúpil a ležal na zemi niekoľko metrov od auta, kým ho spolujazdec nenaložil späť dnu a obaja pokračovali v jazde.

Policajti to videli, prenasledovali ich a zastavili. Pri zatýkaní bol hokejista agresívny a urážal dôstojníkov.

Brendan Leipsic Čítajte viac V NHL hral za Vegas aj Los Angeles. Kanaďan písal Putinovi, túži po ruskom pase

„Naporcujem teba, tvoju manželku aj dcéru. Stačí jeden telefonát do Ruska a všetci budete mŕtvi, celá tvoja rodina a rodová línia,“ hovoril rodák z amerického Milwaukee, ktorý však má bieloruských rodičov a veľkú časť detstva prežil v Rusku.

Podľa jeho slov má konexie v Moskve.

Bronzový medailista z majstrovstiev sveta v roku 2013 bol obvinený z viacerých priestupkov.

Podľa policajnej správy poškodil cudzí majetok a utiekol, kládol odpor pri zatýkaní, nepočúval pokyny policajtov a previnil sa aj zastrašovaním a nevhodným správaním.

Jednu noc strávil v cele a na druhý deň ho prepustili na slobodu. Na 11. augusta má naplánované predsúdne konanie.

Klub Arizona Coyotes umiestnil Galchenyuka na nepodmienečnú waiver listinu nechránených hráčov s cieľom ukončiť jeho ročný kontrakt v hodnote 775-tisíc dolárov, ktorý obe strany podpísali len 1. júla.

price montreal Čítajte viac Trapas v priamom prenose. Legenda Montrealu na pódiu zabudla, koho idú Canadiens draftovať

„Vieme o incidentoch a odsudzujeme takéto správanie sa. Keď sme sa dozvedeli o obvineniach, okamžite sme začali formálny proces rozviazania jeho kontraktu v spolupráci s ligou,“ uviedli „kojoti“ v oficiálnom stanovisku.

Trojka draftu nováčikov do NHL z roku 2012 Galchenyuk odohral v NHL doposiaľ 654 zápasov v základnej časti so ziskom 354 bodov (146+208), v 37 dueloch play-off nazbieral 17 bodov (5+12).

Okrem Arizony si zahral za tímy Montreal Canadiens, Pittsburgh Penguins, Minnesota Wild, Ottawa Senators, Toronto Maple Leafs a Colorado Avalanche. V Arizone pôsobil v sezónach 2018/2019 a 2021/2022.

Najlepšie zarábajúci hráči NHL + top Slováci Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
12. Joe Thornton (2. 7. 1979 v St. Thomas -...
8 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Alex Galchenyuk