Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci na radare klubov v NHL. Tatara vidia v San Jose, a čo bude s Halákom?

Už štvrtý deň je v NHL otvorený trh s voľnými hráčmi a kluby hľadajú najideálnejšiu voľbu pre svoj tím. Portál Bleacher Report vybral päť najatraktívnejších mien na trhu. A sú v ňom aj dvaja skúsený Slováci.

04.07.2023 16:01
12. Jaroslav Halák Foto:
Jaroslav Halák nastúpil v poslednej sezóne NHL v 24 stretnutiach a zaznamenal 10 víťazstiev.
debata

Bleacher Report do svojho päťčlenného zoznamu zaradil obrancu Matta Dumbu, niekdajšiu nerozlučnú dvojicu zo Chicaga Blackhawks Jonathan Toews – Patrick Kane a Slovákov Tomáša Tatara a Jaroslava Haláka.

Skúsený 32-ročný Tatar bol draftovaný v roku 2009 Detroitom Red Wings a od sezóny 2013/14 je plnohodnotným hráčom NHL. Portál pripomína, že šesťkrát strelil v sezóne 20 a viac gólov a podarilo sa mu to aj v tej poslednej v drese New Jersey Devils.

Richard Pánik Čítajte viac Najzvučnejšie meno! Česi očakávajú od Slováka veľa, v ich lige by mal žiariť

„A jeho sekundárne čísla boli ešte lepšie,“ napísali na bleacherreport.com. New Jersey strelili v hre piatich proti piatim s Tatarom na ľade 61 gólov a inkasovali iba 28.

Posledná sezóna bola pre Tatara druhou z dvojročnej zmluvy za 9 miliónov dolárov. Existuje šanca, že by sa mohol opäť upísať, no s nižším platom.

Podľa Maxa Millera z The Hockey News by mohol byť pre Slováka ideálnou destináciou tím San Jose Sharks, ak by bol ochotný prijať ponuku na 2,5 až 3 miliónov dolárov na rok.

Tomáš Tatar Čítajte viac Expert o Tatarovi: Mal výpadky, bol hrozný a neviditeľný. Ale dva milióny ročne dávajú zmysel

Zložitejšie vidia situáciu v súvislosti s brankárom Halákom. „Nebudeme sa tváriť, že niekto mal Haláka na prvom mieste zoznamu želaní.“

Odchovanec ružinovského hokeja má už 38 rokov a poslednom ročníku odchytal za New York Rangers iba 24 stretnutí a dosiahol desať víťazstiev.

Posledné dve sezóny pôsobil v NHL na základe jednoročných zmlúv na 1,5 milióna dolárov. Jeho agent Allan Walsh oznámil, že je odhodlaný chytať v NHL aj v ročníku 2022/23. „Chce dosiahnuť míľnik 300 víťazstiev v základnej časti. Aktuálne ich i má na konte 295,“ dodal Bleacher Report.

Najlepšie zarábajúci hráči NHL + top Slováci Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
12. Joe Thornton (2. 7. 1979 v St. Thomas -...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Tomáš Tatar #Jaroslav Halák #voľní hráči