Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Studenič nedostal od Dallasu kvalifikovanú ponuku, stane sa voľným hráčom

Slovenský hokejista Marián Studenič nedostal od Dallasu Stars kvalifikovanú ponuku na nový kontrakt. Dvadsaťštyriročný útočník sa tak stane v NHL neobmedzeným voľným hráčom.

30.06.2023 23:28
Studenič Foto:
Marián Studenič v drese Dallasu Stars.
debata

Studeničovi vypršala k 30. júnu ročná dvojcestná zmluva, ktorá mu na profiligovej úrovni garantovala základný plat 750.000 dolárov a v AHL 100.000 dolárov.

Ako potenciálny obmedzený voľný hráč čakal, či mu Stars predložia kvalifikovanú ponuku s minimálnym navýšením platu. To sa nestalo, dvojnásobný účastník MS tak bude môcť od 1. júla rokovať s hociktorým klubom NHL.

Slovenský krídelník nastúpil v minulej sezóne za dallaské „hviezdy“ v troch stretnutiach, v ktorých nebodoval. Väčšinu ročníka odohral vo farmárskom tíme Texas Stars.

V 67 zápasoch základnej časti AHL si pripísal 48 bodov za 21 gólov a 27 asistencií, v ôsmich súbojoch play off pridal dva góly a štyri asistencie.

V minulosti okúsil NHL aj v drese New Jersey Devils, celkovo má na konte 44 duelov v základnej časti profiligy so ziskom šiestich bodov (3+3) a štyri zápasy v play off bez bodového zápisu.

Honzek Bettman Čítajte viac Dvaja Slováci v prvej polovici 1. kola draftu. Takto si Dvorský a Honzek išli po dresy
debata chyba
Viac na túto tému: #Dallas Stars #Marián Studenič