Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mladému Slovákovi sa otvorili dvere do NHL. Diabli vymenili obrancu. Je favoritom, tvrdí expert

Tím NHL New Jersey Devils vymenil do Columbusu skúseného 28-ročného obrancu Damona Seversona. Tým sa uvoľnilo miesto v zostave diablov, ktorého by mohla po lete obsadiť dvojka vlaňajšieho draftu, slovenský obranca Šimon Nemec.

12.06.2023 06:31
Nemec Foto:
Dočká sa Šimon Nemec v nasledujúcej sezóne debutu v NHL?
debata

Podľa špecializovaným portálov bude odchod Seversona príležitosťou pre mladých obrancov čakajúcich na šancu v NHL. Okrem Nemca aj pre Američana Lukea Hughesa.

Zvýšené Nemcove šance týmto obchodom predpokladajú Ryan Novozinsky z nj.com aj James Nichols z New Jersey Hockey Now.

Honzek hokej Čítajte viac Najviac za posledných 15 rokov. Slováci hviezdili na testoch NHL, Honzek ničil konkurenciu

Podľa Nicholsa nemá 20-ročný Nemec veľkú konkurenciu v boji o uvoľnené miesto. Je totiž len jedným z dvoch pravorukých obrancov medzi hráčmi s podpísaným kontraktom.

Navyše účastník troch svetových šampionátov má za sebou veľmi vydarenú sezónu v AHL. V tíme Utica Comets patril k najproduktív­nejším obrancom súťaže. Nemec odohral v poslednej sezóne 65 stretnutí v ktorých zaznamenal 34 bodov (12+22).

„Zdá sa, že Nemec bude favoritom na nahradenie Seversona. Devätnásťročný mladík sa už osvedčil na medzinárodnej scéne i v AHL. Už by nemalo byť veľa toho, čo by mal dokazovať,“ uviedol Nichols.

Martin Fehérváry Čítajte viac Kanadská superhviezda má problém so Slovákom. Myslím si, že ma nenávidí, vraví Fehérváry

Pre Novozinského by načasovanie Nemcovho povýšenia do prvého tímu dávalo zmysel aj vzhľadom na vydarenú sezónu a skúsenosti s medzinárodným hokejom.

„Povolanie najväčšej nádeje na zaplnenie ich miest je prirodzený vývoj. Nie len, že by si tretí pár zložený z Nemca a Kevina Bahla mohol v sezóne 2023/24 sadnúť, ale mohol by generovať súhru aj pre budúce sezóny,“ tvrdí Novozinsky.

Najslávnejšie bratské zoskupenia v NHL Fotogaléria - 17 fotiek Všetky fotky
Väčšinou zo súrodencov jeden vyčnieval, no...
debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #New Jersey Devils #Damon Severson #Šimon Nemec