Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fehérváry bodoval, do Ramsayho tímu môže pribudnúť posila z NHL

Hokejisti Washingtonu zvíťazili v noci na utorok v NHL doma nad New Yorkom Islanders 5:2. Výrazne tak skomplikovali cestu do play off svojmu súperovi, ktorý už nemá osud vo svojich rukách.

11.04.2023 07:14 , aktualizované: 08:10
Martin Fehérváry Foto: ,
Martin Fehérváry oslavuje gól Dylana Stromea (17), vľavo je John Carlson.
debata

V prvej obrane Capitals nastúpil aj slovenský obranca Martin Fehérváry a do kanadského bodovania si pripísal asistenciu.

Fehérváry prihral v 14. min Craigovi Smithovi na gól, po ktorom viedli hráči Washingtonu už 3:0. Islanders na ľade súpera, ktorý už nemá šancú postúpiť do vyraďovačky, prehrávali už po 63 sekundách 0:2. Vo Východnej konferencii sú ešte dve voľné miestenky.

„Ostrovania“ sú na 8. priečke, no pred sebou majú už iba jeden duel, Pittsburgh za nimi zaostáva o bod, no bude hrať ešte dve stretnutia. Brankár Jaroslav Halák bol pri domácej prehre New Yorku Rangers s Buffalom iba na striedačke.

Hokejisti Calgary prehrali s Nashvillom 2:3 po nájazdoch a definitívne si nezahrajú v play off. Adam Ružička sa v drese Flames nepredstavil. Po tom, čo sa jeho tím stratil nádeje na vyraďovaciu časť, by sa mohol stať posilou slovenskej reprezentácie na blížiacich sa MS.

Obranca San Jose Erik Karlsson sa stal prvým obrancom v lige od roku 1992, ktorý dosiahol na hranicu 100 bodov v sezóne.

Zaznamenal oba góly svojho tímu pri prehre 2:6 na ľade Winnipegu. Až dvaja hráči v jeden večer prekonali métu 1000 bodov v kariére.

Dokázal to Claude Giroux pri výhre Ottawy nad Carolinou 3:2 a ďalší útočník Joe Pavelski, ktorý pomohol k triumfu Dallasu v Detroite 6:1.

NHL – výsledky:

Detroit – Dallas 1:6, Florida – Toronto 1:2 pp, New York Rangers – Buffalo 2:3, Ottawa – Carolina 3:2, Washington – New York Islanders 5:2, Winnipeg – San Jose 6:2, Chicago – Minnesota 2:4, Calgary – Nashville 2:3 pp a sn, Arizona – Seattle 1:4, Los Angeles – Vancouver 3:0

==== Istý postup do play off: ====
Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers, Tampa Bay
Západná konferencia: Vegas, Edmonton, Los Angeles, Dallas, Minnesota, Colorado, Seattle

Aktualizujeme…

Draft ‘23: šance Slovákov, Čechov či Willa Smitha Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
27. Oliver Bonk (Kan./obranca) - London Knights...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Washington Capitals #Martin Fehérváry #Adam Ružička