Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Černák bodoval a vyslúžil si hnev. Boston nevyužil prvú šancu získať Prezidentskú trofej

Hokejisti Tampy Bay Lightning vyhrali v noci na stredu v zámorskej NHL na ľade Caroliny 4:0. V drese hostí si pripísal asistenciu slovenský obranca Erik Černák, jeho spoluhráč Andrej Vasilevskij chytil všetkých 31 striel domácich a zaznamenal 31. čisté konto v kariére.

29.03.2023 06:43
Erik Černák Foto: ,
Obranca Tampy Erik Černák v súboji so Sethom Jarvisom z Caroliny (v popredí).
debata

Slovenský obranca odohral 19:33 minút, okrem asistencie si pripísal plusový bod, tri bodyčeky a na bránku vyslal jednu strelu.

„Blesky“ ukončili sériu štyroch prehier. Naposledy, keď sa predstavili na ľade Hurricanes, dostali debakel 0:6.

„Určite to bol z našej strany úplne iný výkon, ako keď sme tu hrali naposledy. Chalani boli dnes večer odmenení za tvrdú prácu. Na tom, že sme neinkasovali, mal veľký podiel náš brankár,“ pochválil Vasilevského tréner Lightning Jon Cooper.

Černák v závere zápasu asistoval pri štvrtom góle Lightning, keď rozbehol akciu, na ktorej konci Alex Killorn spečatil triumf do prázdnej bránky.

Juraj Slafkovský Čítajte aj V NHL ukázal potenciál, talent a silu. Expert zhodnotil prvú sezónu Slafkovského

Slovenský obranca ešte predtým na konci druhej tretiny súčasne so zvukom sirény vrazil pred striedačkou Hurricanes do Jesperiho Kotkanemiho.

Vznikla z toho šarvátka, domáci fanúšikovia reagovali bučaním. Černák odohral 19:33 minút, okrem asistencie si pripísal plusový bod, tri bodyčeky a na súperovu bránku vyslal jednu strelu.

V bránke Nashvillu zažiaril Juuse Saros, ktorý predviedol 35 úspešných zákrokov. Jeho tím uspel na ľade lídra súťaže v Bostone 2:1.

Sarosovi prekazil shutout David Pastrňák dve sekundy pred koncom zápasu. Bruins prerušili sedemzápasovú sériu výhier a nevyužili prvú šancu získať Prezidentskú trofej.

Detroit zdolal doma Pittsburgh 7:4, v drese „červených krídiel“ sa blysol David Perron, ktorý zaznamenal hetrik. Dylan Larkin spečatil triumf gólom do prázdnej brány a pridal aj dve asistencie. Po dve asistencie nazbierali Moritz Seider, Jordan Oesterle a Pius Suter.

Trest si vyslúžil domáci tréner Derek Lalonde, ktorého vykázali zo striedačky v druhej tretine za protesty proti rozhodnutiu arbitrov.

Edmonton zvíťazil vo Vegas tiež 7:4, Leon Draisaitl (1+1) a Connor MacDavid (0+3) predĺžili svoje bodové šnúry na 10, resp. na 9 zápasov. Najviac sa však darilo Ryanovi Nugentovi-Hopkinsovi, ktorý si pripísal 5 bodov za gól a 4 asistencie.

Výsledky NHL:

Boston – Nashville 1:2, Carolina – Tampa Bay 0:4, Detroit – Pittsburgh 7:4, NY Rangers – Columbus 6:2, Philadelphia – Montreal 3:2, St. Louis – Vancouver 6:5 pp, Chicago – Dallas 1:4, Calgary – Los Angeles 2:1, Vegas – Edmonton 4:7, San Jose – Winnipeg 2:0 v 3. tretine

Istý postup do play off:
Východná konferencia: Boston, Carolina, New Jersey, Toronto, NY Rangers

Najviac plusiek Slovákov v jednej sezóne NHL Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Anton Šťastný (vpravo; 1982/83, Quebec...
Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay Lightning #Erik Černák