Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pustí Montreal Slafkovského na MS? Generálny manažér prehovoril

Dostane Juraj Slafkovský v prípade stopercentného zdravotného stavu šancu zahrať si na májových majstrovstvách sveta?

04.03.2023 07:31
2 slafko Foto:
Juraj Slafkovský v reprezentačnom drese.
debata (2)

Podľa tweetu novinára Erica Engelsa generálny manažér jeho zamestnávateľa Montrealu Canadiens Kent Hughes „v podstate vylúčil, že keď bude Juraj Slafkovský zdravý, pošle ho na majstrovstvá sveta“.

Hughes je proti tomu, aby sa 18-ročný Slovák predstavil pred ďalšou sezónou profiligy v súťažných dueloch, nechce riskovať prípadné ďalšie zranenia.

Slafkovský Montreal Čítajte viac Realista Ramsay: Čo sa týka Slafkovského, mám veľké obavy

Slovenský hokejista sa už od januára zotavuje zo zranenia kolena a podľa prognóz sa mal vrátiť na ľad v polovici apríla – keď už bude v NHL prebiehať play off. Tím vlaňajšej draftovej jednotky je na predposlednom mieste Východnej konferencie a vo vyraďovacej časti sa nepredstaví.

Slafkovský pred aktuálnym zranením nebodoval v 15 zápasoch za sebou a neskóroval v 21 stretnutiach v rade. Košičan si pripísal v 39 dueloch 10 bodov za štyri góly a šesť asistencií, nastupoval prevažne vo štvrtej formácii.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Slafkovský si pri návrate z Mexika zavaril. Príspevok na instagrame musel vymazať

"Vzhľadom na všetky okolnosti si myslím, že Slafkovského sezóna je neúspešná. Má najnižší priemerný čas na ľade zo všetkých pravidelne nasadzovaných hráčov Montrealu, čo jeho rozvoju určite neprospelo.

Elitný hráč sa nemôže zlepšiť s minimálnym priestorom vo štvrtej formácii. Vynechal tiež zápasy pre suspendáciu a zranenie," uviedol pred časom zámorský expert Marc Dumont z Montreal Hockey News.

„Avšak, Slafkovský je podľa mňa dosť mentálne silný na to, aby rýchlo zabudol na frustrujúcu sezónu. Jeho prvý ročník je sklamaním, ale väčšinu faktorov nemohol ovplyvniť,“ doplnil.

Top draftové jednotky NHL podľa očakávaní Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Nail Jakupov, Edmonton (2012)
Doterajšia...
2 debata chyba
Viac na túto tému: #slovenskí hokejisti #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský