Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prvý shutout po 47 zákrokoch. Tampa bez Černáka nenašla recept na brankára Arizony

Hokejisti Tampy Bay v zostave bez slovenského obrancu Erika Černáka prehrali v noci na štvrtok v NHL na ľade Arizony 0:1 po predĺžení a nájazdovom rozstrele. Černák nehral pre bližšie nešpecifikované zranenie v hornej časti tela a jeho zdravotný stav budú posudzovať na dennej báze. Vynechal piaty duel v sezóne.

16.02.2023 06:54 , aktualizované: 09:03
Connor Ingram Foto: ,
Brankár Arizony Connor Ingram sa teší so spoluhráčom Lawsonom Crouseom z triumfu nad Tampou Bay.
debata

O zisku dvoch bodov pre Coyotes rozhodol Clayton Keller. Domáci brankár Connor Ingram vykryl všetkých 47 striel a dosiahol prvý shutout v profilige.

Arizona vďaka tomu natiahla šnúru s aspoň jedným bodom na sedem duelov, čo je pre „kojotov“ doteraz najviac v sezóne. Naposledy sa im to podarilo na prelome rokov 2015/2016. Tampa prestrieľala súpera 47:26, ale proti Ingramovi sa nedokázala presadiť.

„Sníval som o tom, že raz v tejto lige vychytám nulu a teraz sa mi to splnilo,“ vyhlásil 25-ročný Kanaďan. Útočník hostí Nikita Kučerov nastrelil v závere predĺženia hornú žŕdku a po 11 dueloch prvýkrát nebodoval. Jeho spoluhráč Nicholas Paul odohral 300. zápas v NHL.

New York Rangers v bránke bez Jaroslava Haláka triumfovali na ľade Vancouveru Canucks 6:4. Mika Zibanejad si pripísal na konto dva góly a asistenciu, dvakrát sa strelecky presadil aj Artemij Panarin. Ten nazbieral v uplynulých dvoch stretnutiach osem bodov (6+2).

Halákov kolega Igor Šesťorkin urobil 25 zásahov, jeho tím dosiahol šiesty triumf za sebou. Profiligový debut v bránke domácich absolvoval mladý Lotyš Arturs Šilovs, vykryl 22 striel súpera a inkasoval päťkrát.

Zibanejad spečatil výhru gólom do prázdnej bránky. Domáci dohrali bez obrancu Olivera Ekmana-Larssona, ktorý sa zranil v prvej tretine. Rangers dosiahli šesť gólov v troch zápasoch za sebou prvýkrát od roku 1989.

Buffalo uspelo v Anaheime 7:3 a ukončilo sériu štyroch prehier. Až sedem hráčov hostí sa do bodovania zapísalo dvakrát -Peyton Krebs, Tyson Jost, Dylan Cozens, Alex Tuch, Casey Mittelstadt, Rasmus Dahlin i Jack Quinn. Domácim nepomohli ani dva góly Cama Fowlera, český brankár Lukáš Dostál si vo svojom prvom štarte od 23. decembra pripísal 37 zákrokov.

Sabres mali dvojnásobný počet striel ako súper (44:22), domáci si prvý strelecký pokus pripísali až v 16. minúte. „Páčila sa mi energia, s akou sme dnes hrali. Takto by to malo vyzerať,“ pochválil svojich zverencov kouč Buffala Don Granato.

Toronto si poradilo s Chicagom 5:2. William Nylander zaznamenal v drese domácich gól a dve asistencie. Auston Matthews i Rasmus Sandin mali bilanciu 1+1.

Matthews vynechal pre problémy s kolenom predchádzajúcich päť duelov: „Cítil som sa celkom dobre. Sily mi síce počas zápasu ubúdali trochu rýchlejšie, ale to sa dalo čakať.“

Nylander dostal domácich do náskoku už po deviatich sekundách hry. Bol to štvrtý najrýchlejší gól v klubovej histórii, skôr skórovali iba Charlie Conacher (7 sekúnd, 1932), Mitchell Marner (7 sekúnd, 2019) a Ted Kennedy (8 sekúnd, 1953). V drese Chicaga odohral svoj prvý zápas v NHL Cole Guttman. Oba tímy sa stretnú spolu opäť v nedeľu v Chicagu.

Detroit si pripísal štvrté víťazstvo za sebou, keď uspel na ľade Edmontonu 5:4 po nájazdoch. Dylan Larkin k tomu prispel gólom a asistenciou a bodoval už v piatom dueli za sebou. Rovnakú bilanciu mal aj Robby Fabbri, brankár Ville Husso sa blysol 41 zákrokmi.

„Vyhrať vonku je vždy náročné a to nehovorím o tom, že proti nám stál súper s takou parádnou ofenzívou akú má Edmonton,“ tešil sa tréner hostí Derek Lalonde. Ryan Nugent-Hopkins si v drese „olejárov“ pripísal dva góly a asistenciu, Connor McDavid pridal dve asistencie a má už 99 bodov (42+57) v 55 vystúpeniach v sezóne. O triumfe Detroitu rozhodol v nájazdoch švajčiarsky útočník Pius Suter.

Nathan MacKinnon si pripísal dva body (1+1) a Alexandar Georgiev predviedol 41 zákrokov, obaja sa tak výrazne podieľali na triumfe Colorada na ľade Minnesoty 3:2. Domáci boli jasne aktívnejší, súpera prestrieľali 43:19.

„Hrali sme výborne, ale žiadnu odmenu sme za to nedostali,“ skonštatoval tréner Minnesoty Dean Evason.

„Samozrejme, hrá sa na body a my sme dnes nezískali ani jeden. Áno, sme frustrovaní z výsledku a hráči budú sklamaní a nahnevaní, ale o to viac to budú chcieť zmeniť v ďalšom zápase.“ MacKinnon zaznamenal 48. víťazný gól v kariére a osamostatnil sa od Michela Gouleta na tretej priečke v histórii Avalanche/Quebec Nordiques (Joe Sakic má 86 a Milan Hejduk 59).

Výsledky NHL:

Toronto – Chicago 5:2, Arizona – Tampa Bay 1:0 pp a sn, Edmonton – Detroit 4:5 pp a sn, Minnesota – Colorado 2:3, Anaheim – Buffalo 3:7, Vancouver – New York Rangers 4:6

Načítavajú sa športové výsledky...
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Erik Černák