Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Malkin prekonal Fiodorova, no tešil sa Tatar. McDavid zažiaril piatimi bodmi

Hokejisti New Jersey zvíťazili v nočnom zápase zámorskej NHL na ľade Pittsburghu 4:2. Dosiahli tak druhý triumf v predchádzajúcich desiatich zápasoch, kým ich súper utrpel štvrtú prehru za sebou.

31.12.2022 07:11
Jack Hughes Foto: ,
Jack Hughes oslavuje gól na 4:2 so striedačkou New Jersey.
debata

Na triumfe hostí sa podieľal aj slovenský útočník Tomáš Tatar.

Skóre otvoril Jevgenij Malkin, ktorý dosiahol 1180. bod v NHL a prekonal Sergeja Fiodorova na druhom mieste spomedzi Rusov (lídrom je 1452-bodový Alexander Ovečkin).

V drese „Devils“ skóroval dvakrát Jack Hughes a Nico Hischier pridal víťazný gól v oslabení. Na konečných 4:2 upravil Dougie Hamilton. Tatar strávil na ľade 12:53 minúty a vyslal jednu strelu na bránku.

Jeho tím má napriek nevydareným predchádzajúcim zápasom druhú najlepšiu bilanciu na ľade súpera – zo 16 stretnutí prehral len trikrát a z toho iba raz v riadnom hracom čase. V predchádzajúcich desiatich zápasoch dosiahol druhý triumf, kým jeho súper utrpel štvrtú prehru za sebou.

Nashville triumfoval na ľade Anaheimu vysoko 6:1. Dosiahol tak tretie víťazstvo v predchádzajúcich 11 zápasoch, pričom domáci prehrali štyri z predchádzajúcich piatich stretnutí. Brankár Juuse Saros vykryl 26 striel a zaznamenal úspešnosť 96,3 percenta.

Švéd Filip Forsberg vo svojom 600. zápase v profilige vsietil jeden gól a pri ďalších dvoch asistoval.

Vysoké víťazstvo hostí sa zrodilo aj na ľade Seattlu – Edmonton viedol už po necelých desiatich minútach 4:0 a nakoniec zvíťazil 7:2. Piatimi bodmi (1+4) sa blysol kapitán hostí Connor McDavid a štyri asistencie zaznamenal jeho spoluhráč Ryan Nugent-Hopkins.

Jediné domáce víťazstvo priniesol duel medzi Carolinou a Floridou, v ktorom Hurricanes triumfovali 4:0. Ich brankár Antti Raanta si pripísal druhé čisté konto za sebou a 17. v kariére, keď zlikvidoval devätnásť pokusov súpera.

Domáci zvíťazili v desiatom zápase za sebou a dosiahli tak klubový rekord. Okrem toho bodovali už 16 dueloch v rade, čo je taktiež najdlhšia šnúra v histórii tohto klubu.

Výsledky NHL:

Anaheim – Nashville 1:6, Pittsburgh – New Jersey 2:4, Carolina – Florida 4:0, Seattle – Edmonton 2:7

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #New Jersey Devils #Connor McDavid