Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zbieranie sa z ľadu, chyba pri góle súpera. Slafkovskému nešlo, kouč bol nemilosrdný

Hokejisti Montrealu Canadiens zdolali v nočnom zápase NHL Arizonu Coyotes na jej ľade 3:2 po predĺžení.

20.12.2022 06:47 , aktualizované: 09:10
Juraj Slafkovský Foto:
Juraj Slafkovský v súboji proti Arizone Coyotes.
debata (4)

Bodovo sa nepresadil Juraj Slafkovský, ktorý proti Arizone pred niekoľkými týždňami zaznamenal historický prvý gól v NHL.

Slovenský útočník začal v druhej formácii s Kirbym Dachom a Jonathanom Drouinom, ale postupne sa prepadol až do štvrtej a v závere duelu sa na ľade objavoval sporadicky.

Už v prvej tretine sa musel zbierať z ľadu po tvrdom súboji s Američanom Shaynom Gostisbeherom. Obranca Arizony využil, že sa 18-ročný súper nestihol po zisku puku poriadne rozhliadnuť.

Tvrdý zákrok na Slafkovského od amerického obrancu Shayna Gostisbehera:

Slafkovský odohral vo svojom 27. súboji v NHL iba 10 minút a 34 sekúnd, najmenej zo všetkých hráčov Canadiens.

V záverečnej tretine sa objavil na ľade len v pár striedaniach, nakoniec si pripísal jednu mínusku a dve trestné minúty.

Tréner Martin St. Louis posadil Slafkovského zrejme aj preto, že po strate puku strelila Arizona v prvej tretine úvodný gól.

Chyba slovenského útočníka pri druhom góle Arizony:

Stretnutie slabších tímov aktuálnej sezóny rozhodlo až predĺženie.

V ňom sa hneď v druhej minúte presadil Mike Hoffman a rozhodol o triumfe hostí 3:2.

Ďalší Slovák Martin Fehérváry chýbal v zostave Washingtonu pre zranenie a Capitals v jeho neprítomnosti zvíťazili nad Detroitom 4:3 po predĺžení.

O víťazný gól v sieti Red Wings sa postaral Dmitrij Orlov, ktorý skóroval 22 sekúnd pred koncom predĺženia. Pozornosť upútal aj jeho spoluhráč Nic Dowd. V druhom dejstve strelil dva góly v priebehu 11 sekúnd, čím vyrovnal na 2:2 a bol aj pri presnom zásahu Orlova.

„Neviem, či sme mali tento rok na domácom ľade takýto zápas. Vrátiť sa do stretnutia dvakrát a zvíťaziť v predĺžení takýmto spôsobom bolo neskutočné. Mali sme najlepšie publikum v sezóne, bol to dobrý pocit,“ uviedol Dowd pre oficiálnu webstránku profiligy.

Rovnakým výsledkom sa skončilo aj stretnutie medzi Nashvillom a Edmontonom. Domáci ukončili sériu šiestich prehier, pričom hostia nezvíťazili trikrát za sebou a proti „predátorom“ im nepomohli ani dva góly Ryana Nugenta-Hopkinsa s asistenciami Connora McDavida.

Ten bodoval v trinástich stretnutiach za sebou. „Myslím si, že sme bojovali celý zápas o šance, ale druhý bod sa nám získať nepodarilo. A bol to tvrdý boj. Protivníci hrali poctivo, pracovito a myslím si, že sme sa im vyrovnali,“ zhodnotil stretnutie Nugent-Hopkins, ktorý bodoval v štvrtom dueli za sebou.

V riadnom hracom čase nevzišiel ani víťaz stretnutia medzi Coloradom a New Yorkom Islanders, v ktorom domáci zvíťazili najtesnejším výsledkom 1:0 po predĺžení a samostatných nájazdoch. Jediný gól padol aj v samotnom rozstrele, keď sa v prvej sérii presadil Evan Rodrigues.

Brankár „ostrovanov“ Iľja Sorokin zaznamenal 46 úspešných zákrokov, jeho náprotivok a krajan Alexandar Georgijev o 20 menej.

O góly nebola naopak núdza v dueli medzi Bostonom a Floridou, kde domáci zvíťazili 7:3. Momentálne najlepší tím v lige tak predĺžil bodovanú sériu na domácom ľade na devätnásť zápasov.

Po dva góly a asistencie pridal kapitán Patrice Bergeron (2+2) a jeho tím podržal aj brankár Linus Ullmark, ktorý dosiahol 92,3-percentnú úspešnosť zákrokov. Florida prehrávala v úvode druhej tretiny 0:4, no následne sa výrazne priblížila súperovi, keď znížila na jednogólový rozdiel.

„Stáva sa to. Musíme si uvedomiť dôvod, či je to o našej unáhlenosti alebo situácii ako takej. Podľa mňa sa toto stane, keď začnete príliš komplikovať hru,“ povedal k nevýraznej fáze svojho tímu Bergeron.

Rozdielom štyroch gólov zvíťazilo aj St. Louis, keď triumfovalo na ľade Vancouveru 5:1. Hetrikom sa pod to podpísal Jordan Kyrou a zariadil tak pre svoj tím štvrté víťazstvo za sebou.

Pri všetkých góloch mu asistoval Vladimir Tarasenko, ktorý bodovo vyrovnal svoj najlepší výkon v prebiehajúcej sezóne. Blysol sa aj brankár hostí Jordan Binnington – vykryl 34 striel súpera.

Na domácom ľade vyšiel bodovo naprázdno aj Columbus, ktorý podľahol Dallasu 1:2 a prehral tak v štvrtom stretnutí za sebou. Stars zakončili víťaznú päťzápasovú šnúru na ľade súperov, pripísali si počas nej dohromady sedem bodov.

„V tejto sérii zápasov sme narazili na veľa dobrých tímov. Myslím si, že sme zaznamenali dobrý bodový zisk. Pri svojom góle som sa snažil uvoľniť, puk sa ku mne odrazil a dostal som ho do bránky,“ povedal strelec prvého gólu hostí Wyatt Johnston.

Štvrtý triumf v rade zaznamenalo Buffalo, keď zvíťazilo na ľade Vegas 3:2. V zápase skóroval Jeff Skinner a predĺžil svoju bodovanú sériu na osem stretnutí.

Fín Ukko-Pekka Luukkonen vykryl 41 pokusov súpera pričom v bránke dostal prednosť pred veteránom Craigom Andersonom. Svojmu tímu, ktorý je na desiatej priečke Východnej konferencie, tak pomohol zabodovať na ľade druhého najlepšieho tímu v celej súťaži.

NHL – sumáre:

Boston – Florida 7:3, Washington – Detroit 4:3 pp, Columbus – Dallas 1:2, Nashville – Edmonton 4:3 pp, Colorado – New York Islanders 1:0 pp a sn, Arizona – Montreal 2:3 pp, Vegas – Buffalo 2:3, Vancouver – St. Louis 1:5

Slovák medzi elitou NHL pri hre 5 na 5 Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Jesper Bratt - New Jersey Devils
2,99 bodu...

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Arizona Coyotes #Juraj Slafkovský