Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Fantastický Ružička! Troma bodmi zariadil výhru nad Capitals

Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2.

04.12.2022 06:56
740392627 Foto:
Adam Ružička.
debata

Slovenského útočníka po záverečnom hvizde vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Dvadsaťtriročný forvard zaznamenal šiesty gól v sezóne a pridal dve asistencie. V štrnástich zápasoch nazbieral 13 bodov (6+7).

Pozrite si jeho gól do siete Capitals:

Ružička nastúpil v treťom útoku, odohral 12:32 minút a prihral na prvé dva góly domácich v zápase. V závere prvej tretiny vybojoval puk v útočnom pásme a pekne nahral na úvodný gól Blakeovi Colemanovi.

"Aby som bol úprimný, videl som voľný priestor a tak som to tam hodil,” povedal Ružička o prvom góle pre nhl.com. Na začiatku druhej časti sa slovenský útočník podieľal na zásahu Andrewa Mangiapaneho a v tretej tretine sám skóroval.

V 54. minúte mu Mikael Backlund poslal prihrávku vzduchom na modrú čiaru, slovenský útočník si rukavicou skrotil puk a prekonal v nájazde Charlieho Lindgrena strelou zápästím. Týmto gólom zvýšil náskok „plameňov“ na 3:1, bol to teda zároveň aj víťazný gól.

Tomáš Tatar Čítajte viac Tatar bojuje v NHL o miliónovú zmluvu: Nebude lukratívna, tvrdí expert

Okrem bodov nazbieral aj tri plusky, jeden bodyček a jednu strelu na bránku. Ružička v 44 zápasoch v drese Calgary nazbieral 24 bodov (11+14) a stal sa najproduktívnejším slovenským hokejistom v drese Flames, keď prekonal zápis Ronalda Petrovického (21 bodov, 9+12 v 107 zá­pasoch).

Asistoval aj Černák

Hokejisti New Yorku Rangers prehrali s Chicagom Blackhawks 2:5. V bránke domácich odchytal celý zápas Jaroslav Halák, inkasoval štyri góly z 20 striel.

Asistenciu si pripísal aj Erik Černák, jeho Tampa zdolala Toronto 4:3 po predĺžení.

K triumfu Chicaga významne prispel útočník Patrick Kane, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, dosiahol tak métu 1200 bodov (434+766) v kariére. Dva góly a asistenciu si pripísal aj jeho spoluhráč Max Domi.

Slafkovský Čítajte viac Slafkovský opäť bodoval. McDavid mu predviedol, kto je najlepší na svete

Tampe prispel k triumfu nad Torontom 4:3 brankár Andrej Vasilevskij, ktorý mal 36 úspešných zákrokov. Maple Leafs prišli o päťzápasovú sériu výhier, bodovali však v 11. zápase po sebe.

Ich útočník Mitchell Marner strelil dva góly a stanovil nový klubový rekord s 19-zápasovou bodovou sériou.

Černák odohral necelých 20 minút, pripísal si dve strely, tri bloky a päť bodyčekov. Inkasoval aj menší trest za hrubosť.

New Jersey triumfovalo na ľade Philadelphie 3:2 a dosiahlo 11. víťazstvo za sebou na ľade súpera. Je to druhá najdlhšia séria v histórii NHL a na vyrovnanie rekordu Minnesoty (2014/2015) a Detroitu (2005/2006) mu stačí uspieť v nasledujúcom zápase.

tkachuk brady Čítajte viac Bitka, asistencia a víťazný gól. Tkachuk junior žiaril v New Yorku

Najbližšie sa „diabli“ predstavia na ľade súpera 12. decembra v Madison Square Garden proti NY Rangers. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral necelých 17 minút a raz ohrozil bránku súpera.

Pavol Regenda sa vrátil do zostavy Anaheimu, Ducks však podľahli v Minnesote 5:4 po nájazdoch.

Slovenský krídelník odohral desať minút, pripísal si jednu plusku, jednu zblokovanú strelu a dva bodyčeky. Anaheim prehral piaty zápas po sebe.

NHL:
Minnesota – Anaheim 5:4 pp a sn, Boston – Colorado 5:1, Detroit – Vegas 1:4, Edmonton – Montreal 5:3 /J. Slafkovský za hostí 0+1/, Ottawa – San Jose 5:2, Philadelphia – New Jersey 2:3, Pittsburgh – St. Louis 6:2, Tampa Bay – Toronto 4:3 pp /E. Černák za domácich 0+1/, NY Rangers – Chicago 2:5 /J. Halák mal 16 úspešných zákrokov/, Seattle – Florida 1:5, Vancouver – Arizona 3:2 pp, Calgary – Washington 5:2, LA Kings – Carolina 2:4

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Calgary Flames #Adam Ružička