Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fantastický Ružička! Troma bodmi zariadil výhru nad Capitals

Adam Ružička sa blysol troma bodmi pri triumfe Calgary nad Washingtonom 5:2.

04.12.2022 06:56
740392627 Foto:
Adam Ružička.
debata

Slovenského útočníka po záverečnom hvizde vyhlásili za druhú hviezdu zápasu.

Dvadsaťtriročný forvard zaznamenal šiesty gól v sezóne a pridal dve asistencie. V štrnástich zápasoch nazbieral 13 bodov (6+7).

Pozrite si jeho gól do siete Capitals:

Ružička nastúpil v treťom útoku, odohral 12:32 minút a prihral na prvé dva góly domácich v zápase. V závere prvej tretiny vybojoval puk v útočnom pásme a pekne nahral na úvodný gól Blakeovi Colemanovi.

"Aby som bol úprimný, videl som voľný priestor a tak som to tam hodil,” povedal Ružička o prvom góle pre nhl.com. Na začiatku druhej časti sa slovenský útočník podieľal na zásahu Andrewa Mangiapaneho a v tretej tretine sám skóroval.

V 54. minúte mu Mikael Backlund poslal prihrávku vzduchom na modrú čiaru, slovenský útočník si rukavicou skrotil puk a prekonal v nájazde Charlieho Lindgrena strelou zápästím. Týmto gólom zvýšil náskok „plameňov“ na 3:1, bol to teda zároveň aj víťazný gól.

Tomáš Tatar Čítajte viac Tatar bojuje v NHL o miliónovú zmluvu: Nebude lukratívna, tvrdí expert

Okrem bodov nazbieral aj tri plusky, jeden bodyček a jednu strelu na bránku. Ružička v 44 zápasoch v drese Calgary nazbieral 24 bodov (11+14) a stal sa najproduktívnejším slovenským hokejistom v drese Flames, keď prekonal zápis Ronalda Petrovického (21 bodov, 9+12 v 107 zá­pasoch).

Asistoval aj Černák

Hokejisti New Yorku Rangers prehrali s Chicagom Blackhawks 2:5. V bránke domácich odchytal celý zápas Jaroslav Halák, inkasoval štyri góly z 20 striel.

Asistenciu si pripísal aj Erik Černák, jeho Tampa zdolala Toronto 4:3 po predĺžení.

K triumfu Chicaga významne prispel útočník Patrick Kane, ktorý zaznamenal gól a dve asistencie, dosiahol tak métu 1200 bodov (434+766) v kariére. Dva góly a asistenciu si pripísal aj jeho spoluhráč Max Domi.

Slafkovský Čítajte viac Slafkovský opäť bodoval. McDavid mu predviedol, kto je najlepší na svete

Tampe prispel k triumfu nad Torontom 4:3 brankár Andrej Vasilevskij, ktorý mal 36 úspešných zákrokov. Maple Leafs prišli o päťzápasovú sériu výhier, bodovali však v 11. zápase po sebe.

Ich útočník Mitchell Marner strelil dva góly a stanovil nový klubový rekord s 19-zápasovou bodovou sériou.

Černák odohral necelých 20 minút, pripísal si dve strely, tri bloky a päť bodyčekov. Inkasoval aj menší trest za hrubosť.

New Jersey triumfovalo na ľade Philadelphie 3:2 a dosiahlo 11. víťazstvo za sebou na ľade súpera. Je to druhá najdlhšia séria v histórii NHL a na vyrovnanie rekordu Minnesoty (2014/2015) a Detroitu (2005/2006) mu stačí uspieť v nasledujúcom zápase.

tkachuk brady Čítajte viac Bitka, asistencia a víťazný gól. Tkachuk junior žiaril v New Yorku

Najbližšie sa „diabli“ predstavia na ľade súpera 12. decembra v Madison Square Garden proti NY Rangers. Slovenský útočník Tomáš Tatar odohral necelých 17 minút a raz ohrozil bránku súpera.

Pavol Regenda sa vrátil do zostavy Anaheimu, Ducks však podľahli v Minnesote 5:4 po nájazdoch.

Slovenský krídelník odohral desať minút, pripísal si jednu plusku, jednu zblokovanú strelu a dva bodyčeky. Anaheim prehral piaty zápas po sebe.

NHL:
Minnesota – Anaheim 5:4 pp a sn, Boston – Colorado 5:1, Detroit – Vegas 1:4, Edmonton – Montreal 5:3 /J. Slafkovský za hostí 0+1/, Ottawa – San Jose 5:2, Philadelphia – New Jersey 2:3, Pittsburgh – St. Louis 6:2, Tampa Bay – Toronto 4:3 pp /E. Černák za domácich 0+1/, NY Rangers – Chicago 2:5 /J. Halák mal 16 úspešných zákrokov/, Seattle – Florida 1:5, Vancouver – Arizona 3:2 pp, Calgary – Washington 5:2, LA Kings – Carolina 2:4

debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Calgary Flames #Adam Ružička