Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stále čaká na šancu. Zámorskí experti majú pre Ružičku zopár rád

Vybojoval si miesto v prvom tíme, lenže na debut v novej sezóne stále čaká. Slovenský útočník Adam Ružička je v nelichotivej pozícii.

31.10.2022 16:57
Adam Ružička. Foto:
Adam Ružička.
debata

Dvadsaťtriročný útočník Calgary Flames bol v doterajších siedmich dueloch vždy len zdravým náhradníkom.

Zámorskí experti hľadali príčiny, prečo sa robustný center – v príprave ho dokonca skúšali aj na krídle – nezmestil medzi dvanásť útočníkov.

"Všetky formácie Calgary hrajú solídne a drastické zmeny by nemuseli viesť k rovnakým výsledkom. Prvá formácia sa síce hľadá, ale všetci jej hráči čo-to priniesli v presilovke.

Keby prišli problémy aj tam, tréner Sutter by zrejme siahol do zostavy. Takto necháva svojim hráčom čas, aby si spolu sadli.

Slafkovský nhl hokej Čítajte viac Čísla neklamú. Slafkovský patrí medzi najlepších

Preto Ružička ani žiadny ďalší hráč z AHL nedostal možnosť priniesť do tímu novú iskru," povedal Julian McKenzie z The Athletic.

Ružička v minulej sezóne odohral v NHL 28 zápasov, v ktorých zaznamenal päť gólov a päť asistencií. Nedávno podpísal dvojročnú zmluvu, ktorá je od budúce ročníka jednocestná.

Flames majú obavy, že by o mladého Slováka prišli, ak by ho poslali na farmu do AHL. Za 24 hodín by si ho z listiny nechránených hráčov mohol zobrať akýkoľvek tím NHL.

„Jeho cesta stať sa platným hráčom pre Calgary sa zmenila. Myslím si, že na tom v tíme s ním pracujú. Chcú jeho hru upraviť tak, aby tímu pomohol. Musia to spraviť,“ pridal sa ďalší zámorský expert Wes Gilbertson z Postmedia.

Slovenské nádeje v drafte NHL 2023 Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Hodnotenie C: Samuel Urban (brankár, tím SR do...

Tabuľky NHL

(šípkou dolu prepínate poradie v konferenciách a divíziách)

Standings provided by Sofascore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Calgary Flames #Adam Ružička