Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Príklad rizikového draftu. Rus dostáva od NY Rangers poslednú šancu

New York Rangers si vybral ruského útočníka Vitalija Kravcova v roku 2018 z 9. miesta. Za tri roky sa v NHL nepresadil, napriek tomu sa dočkal nového kontraktu.

12.06.2022 22:30
Vitalij Kravcov v jednom z 20 odohraných duelov... Foto:
Vitalij Kravcov v jednom z 20 odohraných duelov v drese NY Rangers.
debata

V nedeľu nadránom New York Rangers skončili sezónu po tom, ako prehrali vo finále Východnej konferencie s Tampou Bay Lightning 2:4 na zápasy a podvečer už podpísali prvého hráča pre budúcu sezónu.

Vedenie „jazdcov“ sa rozhodol o rok predĺžiť kontrakt s problémovým ruským útočníkom Vitalijom Kravcovom. 22-ročný hráč bol pritom veľkou nádejou klubu, keď si ho Rangers vybrali 9. miesta v drafte.

Pavel Bure s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Čítajte viac Exhviezda NHL o Rusku: Nie len pre hokej, je dôležité pre celý svet

No počas troch rokov platnosti nováčikovského kontraktu sa Kravcov nedokázal presadiť do zostavy prvého tímu a v nižšej súťaži American Hockey League odmietol hrať.

Väčšinu z troch sezón strávil v KHL v tíme Traktoru Čeľjabinsk, kde to však pri pohľade na štatistiky nebola v podaní talentu žiadna sláva. V poslednej sezóne odohral 19 zápasov a získal 13 bodov.

Desivé momenty z histórie NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tie obrázky veru nie sú pre slabšie povahy. A...

Kravcov odohral za New York Rangers doteraz len 20 stretnutí s bilanciou 2+2. Vedenie Rangers sa nechce nadobro vzdať služieb nádejného hráča a preto mu predĺžilo zmluvu o jeden rok.

Bude zaujímavé sledovať, či tentokrát sa dokáže Kravcov prispôsobiť NHL a využije poslednú šancu na to, aby potvrdil hokejové kvality.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New York Rangers #Vitalij Kravcov