Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Príklad rizikového draftu. Rus dostáva od NY Rangers poslednú šancu

New York Rangers si vybral ruského útočníka Vitalija Kravcova v roku 2018 z 9. miesta. Za tri roky sa v NHL nepresadil, napriek tomu sa dočkal nového kontraktu.

12.06.2022 22:30
Vitalij Kravcov v jednom z 20 odohraných duelov... Foto:
Vitalij Kravcov v jednom z 20 odohraných duelov v drese NY Rangers.
debata

V nedeľu nadránom New York Rangers skončili sezónu po tom, ako prehrali vo finále Východnej konferencie s Tampou Bay Lightning 2:4 na zápasy a podvečer už podpísali prvého hráča pre budúcu sezónu.

Vedenie „jazdcov“ sa rozhodol o rok predĺžiť kontrakt s problémovým ruským útočníkom Vitalijom Kravcovom. 22-ročný hráč bol pritom veľkou nádejou klubu, keď si ho Rangers vybrali 9. miesta v drafte.

Pavel Bure s ruským prezidentom Vladimirom Putinom. Čítajte viac Exhviezda NHL o Rusku: Nie len pre hokej, je dôležité pre celý svet

No počas troch rokov platnosti nováčikovského kontraktu sa Kravcov nedokázal presadiť do zostavy prvého tímu a v nižšej súťaži American Hockey League odmietol hrať.

Väčšinu z troch sezón strávil v KHL v tíme Traktoru Čeľjabinsk, kde to však pri pohľade na štatistiky nebola v podaní talentu žiadna sláva. V poslednej sezóne odohral 19 zápasov a získal 13 bodov.

Desivé momenty z histórie NHL Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Tie obrázky veru nie sú pre slabšie povahy. A...

Kravcov odohral za New York Rangers doteraz len 20 stretnutí s bilanciou 2+2. Vedenie Rangers sa nechce nadobro vzdať služieb nádejného hráča a preto mu predĺžilo zmluvu o jeden rok.

Bude zaujímavé sledovať, či tentokrát sa dokáže Kravcov prispôsobiť NHL a využije poslednú šancu na to, aby potvrdil hokejové kvality.

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #New York Rangers #Vitalij Kravcov