Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ovečkin nespomaľuje. Kedy prekoná gólový rekord Gretzkého?

Ruský kanonier Alexander Ovečkin sa po tejto sezóne zastavil na méte 780 strelených gólov v NHL.

01.05.2022 09:00
alexander ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin v zápase so Seattlom.
debata (2)

Ovečkinovi tento nástrel momentálne stačí na tretie miesto rebríčka najlepších kanonierov histórie NHL. Kapitán Washingtonu Capitals pri napínaní sietí nespomaľuje a existuje reálna šanca, že by mohol zosadiť z trónu suveréna Waynea Gretzkého.

Kedy sa tak môže stať? Akutálne na kanadskú legendu stráca presne 114 zásahov. S Capitals má pritom Ovečkin podpísanú zmluvu na ďalšie štyri sezóny. Vzhľadom k tomu, že Rus dáva v priemere 0,61 gólu na zápas, 894 gólov Gretzkého by mohol pokoriť po odohratí 186 duelov, čiže v sezóne 2024/25.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Ruský bohatier vyrovnal Gretzkého. V NHL sa znova tlieskalo Ovečkinovi

No na druhú pozíciu by sa Ovečkin mohol dostať ešte v tomto roku. Na Gordieho Howa stráca už len 21 gólov, a tak už po troch mesiacoch by Ovečkin mohol byť historickou dvojkou.

Pre zaujímavosť, spomedzi aktívnych hokejistov nasleduje za 780 gólmi Alexandra Ovečkina Patrick Marleau (566 zásahov), Sidney Crosby (517) a Steven Stamkos (481).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Wayne Gretzky #Alexander Ovečkin