Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ovečkin nespomaľuje. Kedy prekoná gólový rekord Gretzkého?

Ruský kanonier Alexander Ovečkin sa po tejto sezóne zastavil na méte 780 strelených gólov v NHL.

01.05.2022 09:00
alexander ovečkin Foto:
Alexander Ovečkin v zápase so Seattlom.
debata (2)

Ovečkinovi tento nástrel momentálne stačí na tretie miesto rebríčka najlepších kanonierov histórie NHL. Kapitán Washingtonu Capitals pri napínaní sietí nespomaľuje a existuje reálna šanca, že by mohol zosadiť z trónu suveréna Waynea Gretzkého.

Kedy sa tak môže stať? Akutálne na kanadskú legendu stráca presne 114 zásahov. S Capitals má pritom Ovečkin podpísanú zmluvu na ďalšie štyri sezóny. Vzhľadom k tomu, že Rus dáva v priemere 0,61 gólu na zápas, 894 gólov Gretzkého by mohol pokoriť po odohratí 186 duelov, čiže v sezóne 2024/25.

Alexander Ovečkin Čítajte viac Ruský bohatier vyrovnal Gretzkého. V NHL sa znova tlieskalo Ovečkinovi

No na druhú pozíciu by sa Ovečkin mohol dostať ešte v tomto roku. Na Gordieho Howa stráca už len 21 gólov, a tak už po troch mesiacoch by Ovečkin mohol byť historickou dvojkou.

Pre zaujímavosť, spomedzi aktívnych hokejistov nasleduje za 780 gólmi Alexandra Ovečkina Patrick Marleau (566 zásahov), Sidney Crosby (517) a Steven Stamkos (481).

šport fb šablóna Dávame do pozornosti Aktuality, diskusie, komentáre... Pridajte sa k nám a sledujte našu FB stránku Šport.Pravda.sk

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #NHL #Wayne Gretzky #Alexander Ovečkin