Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čakal naň 64 zápasov. Chára trafil z veľkého uhla a dal prvý gól v sezóne

Slovenský obranca z premiérového zápisu veľa radosti nemal. Jeho New York Islanders prehral na ľade Pittsburghu Penguins 3:6.

15.04.2022 07:08
Zdeno Chára v nočnom zápase proti Pittsburghu. Foto:
Zdeno Chára v nočnom zápase proti Pittsburghu.
debata

Chárov úspešný pokus prišiel 68 sekúnd pred koncom stretnutia a znižoval ním na 3:5 v neprospech Islanders. Veterán NHL sa presadil príklepom z veľkého uhla a jeho strela cinkla najskôr o ľavú žrď a zapadla do brány. Desať sekúnd pred záverečnou sirénou ešte upravil na konečných 3:6 Jack Guentzel.

Slovenský obranca sa dočkal presného zásahu až v 64 zápase sezóny NHL. Znamená to, že počas dlhoročnej zámorskej kariéry skóroval v 23 z 24 ročníkov, do ktorých nastúpil.

Kľúčové momenty zápasu Pittsburgh vs NY Islanders.

Nepodarilo sa mu to len v nováčikovskej sezóne 1997/98, v ktorej v 25 dueloch zaznamenal iba jednu asistenciu.

Chris Pronger. Čítajte viac Krutá pravda o výplatách hráčov v NHL. Exhviezda vysvetľuje detaily

Chára v stretnutí proti Pittsburghu vyslal na bránku súpera len dve strely, odohral takmer 18 minút pripísal si jeden mínusový bod. Islanders sa po prehre vzdialila šanca na postup do play off.

Bodoval aj Erik Černák, ktorý prispel asistenciou k triumfu Tampy Bay nad Anaheimom 4:3 po predĺžení. Tampa si rovnako ako Pittsburgh zabezpečila postup do play off.

NHL – výsledky:

Boston – Ottawa 2:3, Buffalo – St. Louis 2:6, Carolina – Detroit 0:3, Pittsburgh – NY Islanders 6:3 /Chára za hostí 1+0/, Tampa Bay – Anaheim 4:3 pp /Černák za domácich 0+1/, Toronto – Washington 7:3, Dallas – Minnesota 2:3 pp, Nashville – Edmonton 0:4, Chicago – San Jose 5:4 pp a sn, Calgary – Vegas 1:6, Colorado – New Jersey 3:1, Vancouver – Arizona 7:1

Postupujúci do play off:

Východná konferencia

Metropolitná divízia: Carolina, NY Rangers, Pittsburgh Atlantická divízia: Florida, Toronto, Tampa Bay

Západná konferencia

Centrálna divízia: Colorado

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Zdena Chára