Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súboj Slovákov v Calgary, Eichel si vypočul aj bučanie

Hokejisti Calgary so slovenským útočníkom Adamom Ružičkom zdolali v noci na piatok v zámorskej NHL dvojnásobného obhajcu trofeje Tampu Bay 4:1.

11.03.2022 07:12
Noah Hanifin Foto: ,
Noah Hanifin z Calgary padá cez hráča Tampy Alexa Killorna.
debata

Flames vyhrali tretí z uplynulých štyroch zápasov a upevnili si postavenie na čele Pacifickej divízie. Do Buffala sa prvýkrát po výmene vrátil bývalý kapitán Jack Eichel, ale s Vegas tam neuspel.

Johnny Gaudreau zariadil víťazstvo Calgary šiestym hetrikom v profiligovej kariére. Dvadsaťosemročný Američan bodoval v siedmom zápase za sebou, so 77 bodmi v 57 duelocj je v produktivite NHL na štvrtom mieste.

„Len som využil svoje šance a mal som aj šťastie,“ povedal pre nhl.com Gaudreau, ktorý otvoril skóre a potom dostal Flames do vedenia 2:1 a 4:1.

Rasmus Andersson si pripísal dve asistencie, brankár Flames Jacob Markström predviedol 30 úspešných zákrokov.

Ružička nastúpil na centri druhej formácie, odohral 12:05 min. s jednou strelou na bránku. V drese hostí sa obranca Erik Černák počas 18:04 min. prezentoval dvoma strelami na bránku a tromi bodyčekmi.

Tampa Bay prehrala v riadnom hracom čase druhý zápas za sebou, čo sa „bleskom“ stalo prvýkrát v sezóne.

New Jersey v útoku s Tomášom Tatarom podľahlo Winnipegu 1:2. Tatar si počas 15:05 min. na ľade pripísal jeden strelecký pokus. Jets doviedol k druhému víťazstvu za sebou brankár Eric Comrie, ktorý zlikvidoval 33 striel a prekonal ho len Jack Hughes.

„Comrie bol veľmi pokojný, išla z neho veľká istota. Podržal nás v druhej tretine, keď sme boli pod tlakom,“ uviedol tréner Winnipegu Dave Lowry.

Rozdielový gól strelil v záverečnej minúte druhej tretiny Kyle Connor, bol to jeho 35. presný zásah v sezóne a siedmy víťazný.

Hughes bodoval na domácom ľade 13 zápasov za sebou, v klubovej histórii mal dlhšiu sériu len Patrik Eliáš, ktorý v sezóne 1999/2000 bodoval v 17-tich domácich dueloch v rade.

Hetrikom sa v noci blysol aj Anders Lee, ktorý tromi gólmi pomohol New Yorku Islanders k suverénnemu triumfu 6:0 nad Columbusom. Slovenský obranca Zdeno Chára stále chýba v zostave „ostrovanov“ pre zranenie v hornej časti tela.

Šieste čisté konto v sezóne vychytal Iľja Sorokin, keď zastavil 25 striel Blue Jackets. V počte shutoutov je Sorokin druhý v NHL za Markströmom z Calgary (8).

„Zabrali sme všetci. Mali sme výborné špeciálne tímy a Sorokin v bránke bol skvelý,“ povedal útočník Jean-Gabriel Pageau, ktorý na 4:0 zvýšil v oslabení. Islanders sa dvakrát presadili v presilovke.

Lee zaznamenal svoj prvý hetrik v 568. zápase v kariére v NHL, Ryan Pulock a Anthony Beauvillier nazbierali po tri asistencie.

San Jose uspelo v kalifornskom derby na ľade Los Angeles 4:3 po predĺžení. O víťazstve Sharks rozhodol v druhej minúte predĺženia Tomáš Hertl, český útočník si položil brankára Jonathana Quicka, obkorčuľoval bránku a bekhendom elegantne zasunul puk za čiaru.

Debut v drese Kings absolvoval obranca Jordan Spence, ktorý v NHL nastúpil ako prvý austrálsky rodák v histórii.

Udalosťou dňa bol návrat Jacka Eichela do Buffala. Útočník Vegas sa na ľade svojho bývalého klubu, s ktorým sa nerozišiel v dobrom, nepresadil a Golden Knights prehrali 1:3.

Bývalý kapitán Sabres zaznamenal v prvom zápase proti svojmu bývalému tímu dve strely. Buffalo mu pripravilo počas prvej tretiny špeciálne video, ale diváci na Eichela počas zápasu „bučali“ pri každom pobyte na ľade.

„Bolo veľa ľudí, ktorí ma podporovali, boli ľudia, ktorí na mňa ‚bučali‘. Možno chceli, aby som bol stále v Buffale, neviem. Bolo to ťažké, ale nie som prvý hráč, ktorý sa s tým musel vyrovnať. Sabres hrali dobre, to treba uznať,“ povedal Eichel.

Za Buffalo skórovali Peyton Krebs a Alex Tuch, ktorí boli súčasťou výmeny za Eichela. Brankár Craig Anderson chytil 30 striel a zaznamenal 300. víťazstvo v profiligovej kariére.

Stal sa šiestym rodákom z USA, ktorému sa to podarilo. Pred ním to dokázali Ryan Miller (391), John Vanbiesbrouck (374), Tom Barrasso (369), Jonathan Quick (351) a Mike Richter (301).

David Pastrňák rozhodol 18 sekúnd pred koncom tretej tretiny svojím druhým gólom v zápase o víťazstve Bostonu nad Chicagom 4:3.

Český útočník zblízka prekonal Kevina Lankinena po prihrávke Taylora Halla, na konte má už 33 gólov. Svoj premiérový gól v profilige strelil obranca Jack Ahcan, brankár Jeremy Swayman zaznamenal 22 úspešných zásahov.

Dva góly Blackhawks strelil Brandon Hagel, Alex DeBrincat mal bilanciu 1+1. Patrick Kane zaznamenal asistenciu a v počte bodov (1153) vyrovnal zápis Bobbyho Hulla na druhom mieste histórie Blackhwaks. Na čele je Stan Mikita s 1467 bodmi.

Výsledky NHL: Carolina – Colorado 2:0, New Jersey – Winnipeg 1:2, Florida – Philadelphia 6:3, Detroit – Minnesota 5:6 pp a sn, Ottawa – Seattle 4:3 pp, Toronto – Arizona 4:5 pp, Buffalo – Vegas 3:1, Boston – Chicago 4:3, New York Islanders – Columbus 6:0, Nashville – Anaheim 4:1, St. Louis – New York Rangers 6:2, Calgary – Tampa Bay 4:1, Los Angeles – San Jose 3:4 pp


Standings provided by SofaScore LiveScore
debata chyba
Viac na túto tému: #Erik Černák #Adam Ružička