Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tatar ukázal inštinkt strelca. New Jersey jeho gól nepomohol

Slovenský hokejista Tomáš Tatar zaznamenal siedmy presný zásah v tejto sezóne zámorskej NHL.

05.01.2022 07:03 , aktualizované: 08:39
New Jersey Devils Tomáš Tatar Foto: ,
Útočník New Jersey Tomáš Tatar (v strede) oslavuje svoj gól do siete Bostonu so spoluhráčmi Jonasom Siegenthalerom (71) a Jackom Hughesom (86).
debata

Strelecky sa presadil v noci na stredu v súboji na ľade Bostonu Bruins, v ktorom jeho tím New Jersey Devils podľahol 3:5 a ukončil trojzápasovú minisériu víťazstiev.

Tatar má po 31 súbojoch na konte aj osem asistencií a spolu 15 kanadských bodov. Do zostavy „diablov“ sa proti Bostonu vrátil po trojzápasovej absencii, keď bol na covidovej listine. Okrem gólu si v priebehu takmer 15-minútového pobytu na ľade pripísal plusku a dve strely na bránu.

"Snažil som sa tlačiť do bránky aj za chalanov. Našla si ma šťastná dorážka. Iba som sa usiloval poslať puk na opačnú stranu a našiel si cestu do siete. Veľa sme hovorili o tom, aké je dôležité jazdiť pred bránku a robiť rozruch v súperovom bránkovisku.

Takým spôsobom sme dali dnes dva góly," povedal Tatar pre klubový web. Do zostavy „diablov“ sa proti Bostonu vrátil po trojzápasovej absencii, keď bol na covidovej listine.

"Cítil som sa byť neužitočný, keď som sledoval zápasy v televízii a nemohol som tímu pomôcť. Snažil som to prebojovať. Po návrate to išlo celkom rýchlo.

Nemal som veľa príležitostí si zakorčuľovať, ale chcel som byť čím skôr späť v zostave, aby som mohol pomôcť mužstvu," dodal na pozápasovej tlačovej konferencii 31-ročný útočník, ktorý má po 31 súbojoch na konte aj osem asistencií a spolu 15 kanadských bo­dov.

Okrem gólu si v priebehu takmer 15-minútového pobytu na ľade pripísal aj plusku a dve strely na bránku.

Marián Studenič odohral v treťom útoku hostí 14:26 min bez zápisu do štatistík, tretí Slovák v zostave Devils obranca Christián Jaroš mal dve mínusky a ice time 7:48 min.

Tampa Bay v zostave s obrancom Erikom Černákom zvíťazila v Columbuse vysoko 7:2.

Slovenský obranca odohral takmer 20 minút, dvakrát vystrelil na bránku, mal jeden bodyček i mínusový bod.

NHL – výsledky:
Boston – New Jersey 5:3 /za hostí Tatar 1+0/, Columbus – Tampa Bay 2:7, Florida – Calgary 6:2, Detroit – San Jose 6:2, Chicago – Colorado 3:4 pp, Arizona – Winnipeg 1:3, Anaheim – Philadelphia 4:1, Vegas – Nashville 2:3

Hokejisti NHL s najvyšším počtom zápasov v sérii Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
15. Johnny Wilson: 580 zápasov (1952 - 1960).

Standings provided by SofaScore LiveScore

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Tampa Bay Lightning #New Jersey Devils #Erik Černák