Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

O Cháru je záujem. Rozhodne to, čo povie rodina

Najstarší, najvyšší a stále žiadaný. Kluby NHL hlásia interes o Zdena Cháru. Slovenský hokejový veterán má štatút neobmedzeného voľného hráča a podľa viacerých zámorských médií si kariéru v profilige predĺži.

19.08.2021 09:27 , aktualizované: 13:33
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33)

Zostane či odíde?

Skúsený obranca po dlhoročnom pôsobení v Bostone vlani zamieril do Washingtonu, kde odohral solídnu sezónu. Napriek tomu, že k pokračovaniu spolupráce zatiaľ neprišlo, existuje možnosť, že rodák z Trenčína v hlavnom meste zostane.

Capitals majú troch bekov, s ktorými počítajú na ľavú stranu obrany. Okrem Dmitrija Orlova a Michala Kempného by v prvom tíme nemal chýbať ani Chárov krajan Martin Fehérváry.

Otázny je zdravotný stav Kempného, ktorý pre roztrhnutú achilovku vynechal celý minulý ročník. Ak by v jeho prípade nastali komplikácie, Washington by opäť mohol siahnuť po Chárovi.

Erik Černák, Tampa Čítajte viac Tampa uchránila Černáka pred možným záujemcom, Chára je voľný

Ostrieľaného beka s kvalitnými líderskými schopnosťami potrebujú aj v St. Louis. Bluesmani prišli o kapitána Alexa Pietrangela a nedávno aj o Vinca Dunna, ktorého si v expanznom drafte vybral nový tím Seattle Kraken.

„St. Louis by bolo pre Cháru ideálnym pôsobiskom. Prekážkou je fakt, že slovenský veterán nechce byť ďaleko od rodiny. Preto sa vlani sťahoval z Bostonu len do neďalekého Washingtonu,“ tvrdí novinár Jeremy Rutherford z portálu The Athletic.

V hre návrat do New Yorku

Cháru, ktorý na budúci rok oslávi 45. narodeniny, ženie vpred aj túžba po prekonaní bradatého rekordu. Môže sa stať obrancom s historicky najvyšším počtom zápasov v NHL. Táto pozícia zatiaľ patrí legendárnemu Chrisovi Cheliosovi s 1651 stretnu­tiami, Slovák ich má na konte 1608.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Zdeno Chara (@zeechara33)

Víťaz Stanleyho pohára zo sezóny 2010/11 priznáva, že rozhodnutie o budúcnosti nestojí len na ňom. Prispeje k nemu aj zasadnutie rodinnej rady.

„Sú rozhodnutia, ktoré nemôžete urobiť sám. Porozprávam sa s manželkou, deťmi a spoločne si vyberieme, čo bude pre nás najlepšie. Stále ešte zostáva nejaký čas, všetko si musím dobre premyslieť,“ vyhlásil Chára nedávno.

Ak platí, že 206 cm vysoký zadák preferuje kvôli rodine pôsobenie vo Východnej konferencii, najvážnejšími záujemcami o jeho služby sú Florida a New York Islanders.

Zdeno Chára, Joe Thornton Čítajte viac Bude ďalším úlovkom Chára? Skloňuje sa klub, ktorý podpísal 42-ročnú legendu

K Floride má blízko, Chárovci tam vlastnia dom, kde trávili čas počas pandémie. Generálny manažér Panthers Bill Zito patrí medzi obdivovateľov hrajúcej legendy, ktorá by v klube zo Sunrise zastávala aj pozíciu mentora talentovaných obrancov.

Islanders majú takmer naplnený platový strop a jednoročná zmluva s veteránskym minimom, ktorú by ponúkli Slovákovi, by im pomohla aj finančne.

Chára by sa v tom prípade vrátil do klubu, ktorý ho draftoval do NHL v roku 1996 a kde strávil prvé roky úspešnej kariéry.

Kariéra Zdena Cháru v NHL
New York Islanders 231 6 23
Ottawa Senators 299 51 95
Boston Bruins 1023 148 333
Washington Capitals 55 2 8

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #St. Louis Blues #Florida Panthers