Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč prehovoril. Pastrňák a Kaše neboli pripravení, Chára musel na röntgen

Prvý útok Bostonu bol výkladná skriňa tohto tímu počas uplynulej sezóny NHL, ale v play off mierne zaostal za očakávaniami.

03.09.2020 10:31
debata (3)
Nikita Kučerov z Tampy ohrozuje brankára... Foto: SITA/AP, Frank Gunn
David Pastrňák, Jaroslav Halák Nikita Kučerov z Tampy ohrozuje brankára Bostonu Jaroslava Haláka, na ľade David Pastrňák.

Brad Marchand síce nazbieral 12 bodov (7+5) a David Pastrňák v desiatich zápasoch desať (3+7), ale korčuľovanie českého útočníka nebolo celkom v poriadku.

Kvárili ho totiž zdravotné problémy v dolnej časti tela. So 48 gólmi najlepší strelec základnej časti si na ľade čosi aj vytrpel. Tri zápasy série 1. kola play off proti Caroline dokonca vynechal.

„Mohli ste vidieť, že nekorčuľoval tak rýchlo, ako to vie. Jeho kondícia nebola na požadovanej úrovni. To isté platí o Kašem,“ uviedol tréner Bruce Cassidy na webe NHL.

Súboj Slovákov pre Černáka, Tampa vyradila Boston Fotogaléria - 8 fotiek Všetky fotky
Zákrok Jaroslava Haláka z Bostonu proti Tampe Bay.

„Ak nie ste na začiatku celkom zdravotne v poriadku, neskôr to počas roka doženiete. Teraz sme tento luxus nemali,“ doplnil kormidelník Bostonu.

Cassidy narážal aj na fakt, že Pastrňák a Kaše po neskoršom príchode z Európy a spoločnom tréningu na jednej z lokálnych ľadových plôch museli absolvovať aj druhú karanténu a o čosi neskôr sa zapojili do spoločného tréningového procesu s tímom pred začiatkom play off.

Potom do toho prišlo aj spomenuté zranenie Pastrňáka. Pre porovnanie prvý útok Bruins v zložení Pastrňák – Bergeron – Marchand mal počas základnej časti sezóny priemer 3,24 dosiahnutých bodov na zápas, v play off to bolo iba 2,23.

Hoci aj tak vyčnievali nad spoluhráčmi z ostatných útokov, na komplexnejší a kvalitnejší tím Tampy Bay to v semifinále konferencie nestačilo.

Kapitán Bostonu Zdeno Chára v súboji s Alexom... Foto: SITA/AP, Cole Burston
Zdeno Chára Kapitán Bostonu Zdeno Chára v súboji s Alexom Killornom z Tampy Bay.

„Zdravotné problémy mali aj Bergeron a Marchand. Priebežne si liečili dlhodobé šrámy, ale to nie je, samozrejme, ospravedlnenie. Hrať mohli a aj hrali. Čo sa týka Zdena Cháru, v poslednom zápase zablokoval strelu a musel s nohou na röntgen. Neviem, či v tom bolo aj niečo iné,“ zakončil na webe Bruins Cassidy.

Chára odohral sériu proti Tampe Bay bez úľav a v poslednom zápase si dokonca pripísal asistenciu. Keďže 43-ročný dlhoročný kapitán Bruins zatiaľ nemá s tímom zmluvu na ďalšiu sezónu, špekuluje sa, že prehra 2:3 po predĺžení v zápase číslo 5 s Tampou Bay mohla byť jeho rozlúčka s kariérou v NHL.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #Boston Bruins #David Pastrňák #Ondřej Kaše