Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lundqvist se nedočkal 450. výhry ani na šiesty pokus. Proti boli Jaroš a spol.

Hokejisti New Yorku Rangers v stredajšom zápase NHL podľahli doma Ottawe v zostave s Christiánom Jarošom 1:4.

04.04.2019 07:05
Henrik Lundqvist, Neal Pionk, Brian Gibbons Foto: ,
Brankár Henrik Lundqvist a obranca Neal Pionk z New Yorku Rangers nezabránili gólu Briana Gibbonsa z Ottawy.
debata

Slovenský obranca strávil na ľade takmer 16 minút a na konto si pripísal plusový bod.

Brankár Rangers Henrik Lundqvist si ani na šiesty pokus nepripísal 450. výhru v súťaži. Najhorší tím ligy mu dal tri góly v úvodných 24 minútach – dvakrát skóroval v presilovej hre a raz dokonca v oslabení.

Švédskeho brankára prekonali najskôr v rozpätí 75 sekúnd Bobby Ryan a Zack Smith a na 3:0 zvýšil Brady Tkachuk. Aj Rangers sa gólom Liasa Anderssona presadili v oslabení, ale hostí upokojil štvrtým gólom Brian Gibbons.

„Je to sklamanie, pretože aj keď hráme naplno a snažíme sa, góly neprichádzajú. Nechcem Ottawu uraziť, ale nie je to veľmi silný tím. Mali sme zvládnuť tento zápas lepšie, ale oni hrali po zisku vedenia veľmi rozumne,“ uviedol Lundqvist pre oficiálny ligový web.

Už po ôsmykrát v sezóne dali Senators viac gólov v presilových hrách v jednom zápase. „‚Special teams‘ dnes boli na tom veľmi dobre. Ukázali sme im, že chceme zvíťaziť a boli sme celkovo lepším tímom. Zaslúžili sme si tento triumf,“ povedal Zack Smith, ktorý dosiahol štvrtý presný zásah „Sens“ v oslabení v ročníku.

Chicago spestrilo predzápasový program akciou, v ktorej vracia na ľad svojich bývalých hráčov a ktorú nazvali Ešte jedno striedanie. Fanúšikom sa ukázali Phil Esposito (hral za Chicago v rokoch 1963 až 1967) a Tony Esposito (1969 až 1984), ktorí sa pozdravili pred úvodným vhadzovaním aj s domácim hráčmi.

Obaja bratia, ktorí boli v minulosti uvedení do Siene slávy, priniesli svojim nasledovníkom šťastie.

Chicago síce premárnilo v záverečných siedmich minútach vedenie 3: 1, pričom St. Louis vyrovnalo 39 sekúnd pred treťou sirénou, ale rozstrel rozhodol jeho kapitán Jonathan Toews. Výhru podporil aj brankár Cam Ward, ktorý štartoval po mesiaci. V zápase chytil 37 striel a všetky tri nájazdy.

„Je to pre nás veľmi dôležitý bod. Nehrali sme tak, ako sme chceli, ale aj tak sme získali bod, ktorý má pre nás význam,“ poznamenal obranca St. Louis Alex Pietrangelo.

„Vždy je pekné získať bod, o ktorom ste si mysleli desať minút pred koncom, že naň nemáte šancu. Naša energia nebola najlepšia, ale v tretej tretine sme sa zlepšili a dokázali sa dotlačiť k vyrovnaniu,“ povedal Perron.

Útočník Chicaga Patrick Kane stanovil osobný rekord v počte bodov v sezóne (107), kapitán Blackhawks Jonathan Toews zasa dosiahol osobné maximum v počte gólov za jeden ročník (35).

„Sú to skvelí hráči, to som vedel aj predtým. Tvrdo súťažia, milujú víťazstvá a chcú byť tými, na ktorých sa stavia v kľúčových okamihoch. Sú to hráči, ktorých jednoducho chcete koučovať,“ pochválil svoje útočné hviezdy tréner Chicaga Jeremy Colliton. „Čierne jastraby“ už nemajú šancu postúpiť do play off.

Sumáre NHL – streda:

New York Rangers – Ottawa 1:4 (0:2, 1:1, 0:1)
Góly: 25. Andersson (Namestnikov, B. Smith) – 13. B. Ryan (Tierney, B. Tkachuk), 14. Z. Smith (Pääjärvi), 24. B. Tkachuk (White, Chabot), 55. Gibbons (White)
Christián Jaroš (Ottawa) odohral 15:59 min, 0+0, +1, 2 strely, 2 „hity“

Chicago – St. Louis 4:3 po sam. nájazdoch (1:0, 1:1, 1:2 – 0:0, 1:0)
Góly: 17. J. Toews (P. Kane, Caggiula), 34. Anisimov (Kahun, Saad), 52. P. Kane (D. Strome, Keith), rozhodujúci sam. nájazd J. Toews – 21. Tarasenko (B. Schenn, Parayko), 53. Perron (Pietrangelo, Tarasenko), 60. Bozak (Maroon, Parayko)

Anaheim – Calgary 3:1 po II. tretine (2:1, 1:0)

TV Pravda: Šéf slovenského hokeja Martin Kohút pochvaľuje pripravenosť Bratislavy a Košíc pred blížiacimi sa MS na Slovensku

Video
debata chyba
Viac na túto tému: #New York Rangers #Christián Jaroš