Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Krásne gesto. Stanley Cup navštívil mesto, ktoré sa vyrovnáva s tragédiou

Stanleyho pohár zavítal v piatok do malého kanadského mesta Humboldt, ktorým v apríli otriasla tragická nehoda autobusu s mladými hokejistami. Desať z nich zahynulo.

25.08.2018 17:49
Chandler Stephenson Foto: ,
Krídelník Washingtonu Chandler Stephenson so Stanleyho pohárom v Humboldte.
debata

Slávnu hokejovú trofej priviezol útočník Washingtonu Chandler Stephenson, aby podporil obyvateľov mesta v provincii Saskatchewan v snahe vyrovnať sa s nešťastím.

„Znamená to pre mňa veľmi veľa. Viem, že tí, ktorí zomreli, by to tiež ocenili. Je pekné uctiť si ich takto,“ citovala agentúra AP Kaleba Dahlgren, jedného z trinástich hráčov Humboldtu Broncos, ktorí aprílovú zrážku autobusu s kamiónom prežili. Pri havárii prišlo o život 16 ľudí.

Strážca Stanleyho pohára Philip Pritchard zverejnil na twitteri fotografiu s trofejou umiestnenou medzi malými pomníkmi hokejistov, pri ktorých ležia desiatky hokejok.

„Ich sny o Stanley Cupe sa nesplnia, tak sme si povedali, že im ten pohár privezieme,“ napísal Pritchard, ktorý sa o pohár stará už 27 rokov.

Dvadsaťštyriročný Stephenson pochádza z provincie Saskatchewan. Narodil sa v Saskatoone, ktorý leží neďaleko Humboldtu.

Autobus s mladými hokejistami havaroval 6. apríla cestou na zápas juniorskej ligy. Vodič kamiónu vyviazol bez zranení a čelí obvineniam z nebezpečnej jazdy s následkom smrti a zranenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Stanley Cup #Humboldt Broncos #Chandler Stephenson