Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tampa uspela v Bostone a ujala sa vedenia, Vegas s Tatarom nestačilo na San Jose

Hokejisti Tampy Bay Lightning zvíťazili v treťom zápase semifinále play off Východnej konferencie zámorskej NHL na ľade Bostonu Bruins 4:1 a v sérii vedú 2:1.

03.05.2018 06:29
debata
Obranca Toronta Dan Girardi v krkolomnej... Foto: SITA/AP, Charles Krupa
Dan Girardi, Brad Marchand Obranca Toronta Dan Girardi v krkolomnej pozícii po súboji s útočníkom Bostonu Bradom Marchandom.

Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral 22:22 minúty a na súperovho brankára vyslal jednu strelu. Hrdinom stretnutia bol český útočník Ondřej Palát, ktorý strelil dva góly Tampy.

Vďaka nemu sa rýchlo dostala do dvojgólového vedenia. Palát sa presadil v 2. a 4. min a utvoril pre svoj tím dobrú východiskovú pozíciu do ďalších minút. „Mať dvojgólové vedenie je vždy pekné. Som šťastný, že mi to tam padá. Myslím si, že celý tím hral veľmi dobre,“ uviedol rodák z mesta Frýdek-Místek pre nhl.com.

V 15. min znížil za domácich Patrice Bergeron v presilovej hre, na čo dokázal o dve minúty odpovedať Anthony Cirelli, a hostia opäť viedli dvojgólovým rozdielom. Konečný výsledok spečatil gólom do prázdnej bránky kapitán Lightning Steven Stamkos.

Brankár Bruins Tuukka Rask zneškodnil 33 striel hráčov Tampy Bay, jeho náprotivok Andrej Vasilevskij si pripísal o päť úspešných zákrokov menej.

„Veľmi skoro sme urobili niekoľko chýb, z ktorých sme sa nedokázali otriasť. Ale počas zápasu nám náš brankár niekoľkokrát dodal impulz, keď sa mu podaril výborný zákrok. Takto to niekedy býva,“ poznamenal krídelník Bruins Brad Marchand.

Tampa po stredajšom triumfe vedie 2:1 v sérii, štvrté meranie síl sa odohrá v piatok opäť v Bostone.

„Všetko sú to veľké zápasy. Boston uspel v jednom našom domácom zápase, takže sme museli zvíťaziť v jednom zápase vonku, čo sa nám aj podarilo,“ povedal kouč Tampy Bay Jon Cooper.

San Jose zdolalo Vegas 4:0 v 4. zápase play off Západnej konferencie a vyrovnalo stav série na 2:2. Za Sharks sa presadili Marcus Sörensen, Joonas Donskoi, Tomáš Hertl a Joe Pavelski. Brankár kalifornského tímu Martin Jones potreboval na čisté konto 34 úspešných zákrokov, gólman Golden Knights Marc-Andre Fleury zneškodil 30 striel súpera.

V drese Vegas nastúpil aj slovenský útočník Tomáš Tatar. Odohral 10:32 min, počas ktorých rozdal 4 bodyčeky, ale neohrozil domáceho brankára

Výsledky play off NHL – 2. kolo

Východná konferencia:
Boston – Tampa Bay 1:4 (1:3, 0:0, 0:1) – stav série: 1:2
Góly: 15. Bergeron (Pastrňák, Rick Nash) – 2. Palát (T. Johnson, Straalman), 4. Palát (Hedman, Girardi), 17. Cirelli (Gourde, McDonagh), 60. Stamkos (J.T. Miller, Hedman)
Zdeno Chára (Boston) odohral 22:22 min, 0+0, 1 strela, 4 „hity“

Západná konferencia:
San Jose – Vegas 4:0 (2:0, 1:0, 1:0) – stav série: 2:2
Góly: 16. Sörensen (Fehr, Dillon), 20. Donskoi (Dillon), 26. Hertl (Bödker, Couture), 52. Pavelski (Couture, Burns)
Tomáš Tatar (Vegas) odohral 10:32 min, 0+0, 4 „hity“

debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Tatar #Tampa Bay Lightning #Zdeno Chára #Boston Bruins #Vegas Golden Knights