Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Očakávaný trejd, Pánik mení dres. Herná kríza ma stála miesto v Chicagu

Richard Pánik mení v zámorskej NHL pôsobisko. Slovenský hokejista opúšťa tím Chicago Blackhawks a bude hrať za Arizonu Coyotes.

11.01.2018 03:46 , aktualizované: 07:16
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik bude hrať za Arizonu Coyotes.
debata (5)

Spolu s ním sa na juhozápad USA sťahuje útočník Laurent Dauphin. Chicago výmenou získalo duo Anthony Duclair, Adam Clendening.

Dvadsaťšesťročný Pánik sa po výbornom vstupe do sezóny v poslednom čase herne i strelecky trápil. V noci na stredu strelil do siete Ottawy svoj prvý gól od 21. októbra 2017. Bol to pre neho šiesty presný zásah v ročníku, okrem toho v 37 dueloch nazbieral aj desať asistencií.

„Myslím si, že som mal veľmi dobrý predsezónny kemp. Súťažný ročník som odštartoval v pohode, ale potom sa dostavila kríza. Trvala dlhšie než som si predstavoval a to ma stálo moje miesto v Chicagu,“ uviedol Richard Pánik na webe NHL.

V súvislosti s príchodom do organizácie Arizona Coyotes doplnil: „Chcem len produkovať hokej, aký viem, hrať svoju hru. Už posledné zápasy naznačili, že sa to zlepšilo, hral som naozaj dobre. Túžim udržať si toto nastavenie v každom zápase, to je môj hlavný cieľ.“

Arizona bude pre neho štvrtý klub v profiligovej kariére. Pred angažmán v Chicagu hral aj za Tampu Bay Lightning a Toronto Maple Leafs. Celkovo má v NHL na konte 300 zápasov s bilanciou 53 gólov, 54 asistencií a 164 trestných mi­nút.

„Richard Pánik je dobre stavaný a nadaný krídelník, ktorý má svoje ofenzívne kvality. Vie hrať na oboch koncoch klziska. Je rýchly a vo svojom veku už skúsený hokejista. Bude kvalitnou posilou do nášho tímu,“ uviedol generálny manažér Arizony John Chayka pre oficiálny ligový web.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Chicago Blackhawks #Arizona Coyotes